Játékvezetők már készen állnak

Oktatás

2015-07-15 16:06:59

bemelegítés - forrás:
Forrás: - bemelegítés

A hétvégi bajnoki rajt előtt, a felkészülés utolsó állomásaként, ma délelőtt a Testnevelési Egyetem pályáján fizikai felmérő teszten vettek részt a NB I-es, NB II-es és NB III-as játékvezetők, illetve asszisztensek.

Az országos keret tagjai minden évben hat alkalommal tesznek tanúbizonyságot fizikai felkészültségükről. A sípmestereknek a rövid távú vágtákat és a hosszabb távú lendületes futásokat meghatározott sorozatszámban és szintidőre kellett teljesíteniük. A 6x40 méteres sprintfutásokat követően a vizsgázókra az ún. intervall futás várt, melynek során a 150 méteres, lendületes futásokat 50 méteres séta váltotta, mindezt hússzor kellett ismételniük a játékvezetőknek.

Az országos keret tagjai, váltakozó időjárási feltételek mellett, Dr. Sáfár Sándor erőnléti edző vezetésével, Puhl Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság alelnökének felügyelete mellett jó hangulatban, ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten végezték az egyre erősödő hőségben embert próbáló állóképességi teszteket. A teszten résztvevő közel 90 játékvezető és asszisztens közül a szintidő túllépése miatt mindössze hárman kényszerültek pótfelmérőre, így ez alapján megállapítható, hogy a játékvezetők felkészülten, remek fizikai állapotban várják a 2015/16-os szezon őszi rajtját - írja az mlsz.hu.
Hozzászólások: