Fociból is jeles

Csongrádi foci (2019.03.23) - forrás: csongradjb.hu Forrás: csongradjb.hu - Csongrádi foci (2019.03.23).

Több évtizedes hagyomány, hogy a játékvezetőinkből verbuválódott csapatok évente egyszer kispályás fociban összemérik tudásukat. 2000 óta a korábbi elnök, Kasza Ferenc nevét viseli a torna.

Kasza Ferenc az országos keretnek az 1950-60-as években volt tagja, az aktív játékvezetést NB I-es kerettagként hagyta abba. Ezt követően országos ellenőr, majd az MLSZ JB oktatási bizottságának tagja, elnöke volt. A megyében JB elnöki teendőket látott el a 70-es évek közepétől, 1983. júliusi haláláig. Feri bácsi sokat tett megyénk játékvezetéséért, elnöksége alatt 11 fő volt tagja az országos keretnek. Az MLSZ JB-nél is köztiszteletben állt. Egyénisége, sajátos humora, a játékvezetés iránti alázata mindenkit magával ragadott. Legsikeresebb „tanítványa” Pádár László FIFA játékvezető volt.

A tavalyi évhez hasonlóan Mórahalom Város Önkormányzatának támogatásával a mórahalmi Móradombi Sportcsarnok adott otthont március 15-én a 2019. évi Kasza Ferenc Emléktornának.

A tornára hat csapat adta le a nevezését: Szentes, Hódmezővásárhely, Elnökség és segítőik, Újonc játékvezetők, Áramvezetők, Bírók és partjelzők.

A két három csapatos csoportok mérkőzései után az 5. helyért Hódmezővásárhely és az Újonc játékvezetők csapatai küzdöttek. Az „A” csoportban pont és gólkülönbség egyenlőség miatt büntetőpontról végzett rúgásokkal kellett eldönteni, hogy az Elnökség és segítőik, vagy a Bírók és partjelzők csapata küzdhet a döntőben. A fordulatokban bővelkedő büntetőrúgásokat követően a Bírók és partjelzők csapata a szintén szegedi Áramvezetők csapata ellen küzdött a 3. helyezésért, míg az Elnökség és segítőik a Szentessel vívott meg a döntőben, ahol a rendes játékidő 0:0-ás döntetlennel végződött. A büntetőpontról végzett rúgásoknál ismételten az Elnökség és segítőik csapata kerekedett felül, mely nagyban köszönhető volt Kakuk Szabolcs remek teljesítményének.

A 2019. évi Kasza Ferenc Emléktorna végeredménye:

6. Hódmezővásárhely

5. Újonc játékvezetők

4. Áramvezetők

3. Bírók és partjelzők

2. Szentes

1. Elnökség és segítőik (Kucsora Attila, Lászlai Róbert, Kakuk Szabolcs, Dobai János, Gargya Balázs, Csöngető Endre, Kalmár László; csapatvezetők: Szekeres Károly, Bálint Zsolt)

A torna különdíjasai:

Gólkirály: Kaiser Szilárd (Szentes)

Legjobb kapus: Hideg Bence (Hódmezővásárhely)

Legjobb játékos: Dimovics József (Újonc játékvezetők)

A rendkívül sportszerű és színvonalas délelőttöt a játékvezetők közös ebéddel zárták a korábbi elnök, Bubori Károly fiának vendéglátó egységében.

 

Hozzászólások