Érdektelen volt a női szakmai nap

Női edzőtábor - 2023 - forrás: Forrás: - Női edzőtábor - 2023.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Gaál Gyöngyi valamennyi megyei női játékvezetőt telkibe invitált három napos továbbképzésre.

„Örömmel olvastam a meghívót, amit pár hete kaptam a korábbi FIFA játékvezetőtől, Gaál Gyöngyitől – nyilatkozta weboldalunknak az egyik feltörekvő fiatal játékvezető. – Akkor még azt hittem, hogy komoly három napos szakmai továbbképzés lesz. Egyetem mellett én meg tudtam oldani, hogy eljussak Telkibe, bár megyénkből sokan nem. Megyénkből mi négyen voltunk, de a legtöbb megyéből senki.”

„Összesen egy csapatnyian voltunk, talán volt 1-2 cserejátékosunk is. Igaz, ők olyan „húsban” voltak, igaz szegények méltatlanok lennének az országos keretbe.”

„Milyen volt a három nap? Tettem fel hazafelé a kocsiban a többiekben. Kiöregedett játékvezetők tartottak előadást, akik vélhetően soha az életben nem voltak még nemzetközi meccsen és az átlag életkor 70 felett volt. Eddig csak hírből hallottam Kurmai Zoltánról, Vavika Ferencről, Kelemen Attiláról. Jobb is, hiszen tényleg olyanok, mint amilyennek leírta őket mindenki. Régi rendszer, régi emberei. A 20 évesekkel nehezen veszik fel a fonalat, gondolkodásban, számítástechnikában és egyéb dolgokban.”

„Hat fő leste minden percünket, így elmondhatjuk, hogy 12 főre 6 fő vigyázott. Könnyen látták azokat is, akik kiálltak. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy olyanok mennek el országos táborba, akik a minimális futást sem tudják teljesíteni.”

„A többi lánnyal abban maradtunk, hogy elgondolkodunk, hogy tényleg kell-e ez nekünk. Minősíthetetlen program volt. Jobban örültünk volna egy Kulcsár Katalinnak, Urbán Eszternek vagy Vad Anitának.”

Ebből is látszik, hogy a fiatalok előtt mennyire érdektelen az országos keret. Volt olyan játékvezető a tavaly vizsgázott és 10 mérkőzése sincs, míg voltak olyanok, akik erősen küzdöttek a fizikai erőnlétükkel.

Jó volt a program, hiszen az MLSZ költségén 6 MLSZ JB. vezető ismét egy szuper szállodában lakott, az MLSZ és a játékvezetők pénzén. Engedjük el gyorsan az egészet, hiszen szakmaiságról kár beszélni.

 Kapcsolódó cikkekHozzászólások