Erős Gábor üzent Lázár Bencének

Játékvezetők statisztikái

2015-09-22 18:31:00
Erős Gábor |

Erős Gábor zászlóval - forrás: uefa.com
Forrás: uefa.com - Erős Gábor zászlóval

Tegnap sokkolta a magyar labdarúgó társadalmat Lázár Bence súlyos betegsége. Erős Gábor évekkel ezelőtt nyíltan beszél betegségéről, így most Ő is üzenet Bencének a Nemzeti Sport hasábjain:

Erős Gábor partjelző, aki Kassai Viktor segítőjeként a 2010-es világbajnokságon is részt vett, el sem akarta hinni, hogy veserákja van.

„Hogy pont nekem, aki soha nem dohányzott, rendszeresen sportol és van három gyönyörű gyermekem? Nem sokkal a vébé után tudtam meg – emlékezett vissza a szörnyű pillanatra Erős. – Úgy éreztem magamat, mint akit a tűző napon leöntenek egy kanna hideg vízzel és még a szél is megfúj. Néhány hétig nem akartam elhinni. Úgy voltam vele, hogy több orvossal is megnézetem, hiszen emberek vagyunk, tévedhetünk. Aztán amikor szembesültem vele, hogy ez tényleg velem történik, már megoldandó feladatként kezdtem tekinteni a betegség legyőzésére, elsősorban a családom miatt, és azért, mert vissza akartam térni a pályára."

Bencének azt tudom üzenni, hogy maximálisan bízzon az orvosokban. A Szent László kórházban remek szakemberek vannak, olyan orvosi tudás, mint a világ bármely elismert klinikáján, mint például New Yorkban. Követni kell a szakemberek utasításait, nem szabad kuruzslókhoz fordulni" – tanácsolta Dzurják, akivel Erős Gábor is egyetértett.

„Az orvosom egy elismert szaktekintély, aki nem hisz a  »csodaszerekben «, ezért én nem is fogyasztottam sok ezer forintba kerülő gombákat, vizeket, amelyek egyébként az ismerőseimnél nem is hatottak. Az orvosom azt tanácsolta, hogy a családom és a játékvezetés, a visszatérésbe vetett hit legyen a gyógyszer. Szerencsém volt, mert egy iskolai osztálytársam Bostonban éppen rákkutató lett – ő is ugyanezt tanácsolta: a pozitív gondolkodás a legfontosabb. Bence ugyan már nem sportol versenyszerűen, de az, hogy ott maradhat a sport közelében, akár mint szakkommentátor vagy később mint edző, ugyanúgy erőt adhat neki. Továbbá az is sokat segít, ha kibeszéli magából mindazt, amin keresztülmegy, így könnyebb feldolgozni" – mondta a partjelző, akinek nem sokkal a diagnózis után az egyik veséjét el kellett távolítani, olyan nagy méretű volt a daganat.

 


 

Hozzászólások: