Csalás Somogyban a Baranyai elnök segítségével?

Megyei játékvezetés

2017-03-30 17:03:50
Somogy | Baranya | Czakó Dénes | Fodor Gyula |

piros láb - Hummel - forrás:
Forrás: - piros láb - Hummel

Az országos focitorna óta napi szinten beszéd téma még a somogyiak esetleges csalása és az, hogy a baranyai JB. elnök a csapatát megkerülve nem óvta meg a mérkőzést.

Mi is történt?

Baranya megye Somogy megyével került össze az egyik mérkőzésen. A mérkőzés előtt a csapat tagjai eldöntötték, hogy mindenképpen megóvják a somogyiak elleni meccset, hiszen az ellenfél kapusa (korábbi NB. I-es játékos) igazolt labdarúgó és érvényes játékengedéllyel rendelkezik.

P. Zsolt játékvezető jelenleg is a Balatonlelle megye I-es csapatához van igazolva és a 2016/2017-es évadra érvényes játékengedéllyel rendelkezik (megye I-es D játékengedély).

Érdekes módon Zsolt az utolsó fordulókig nem vezetett mérkőzést, akkor viszont hirtelen néhány megye I-es meccsre „be lett írva”. Többen azt állítják, hogy utólag került be a küldésbe a neve.

A baranyai csapat ezen információk birtokában egyhangúlag úgy döntött a mérkőzés előtt, hogy megóvják a mérkőzést az eredménytől függetlenül.

Az óvás benyújtására Czakó Dénes elnököt kérte fel a csapat. Ő azonban a saját pozícióját és Nb. III-as kerettagságát féltve nem merte felvállalni a döntést, inkább, sunyi módon elhallgatta a csapata előtt, hogy nem óv.

Ebből este persze lett is összezördülés, hiszen az elnöknek kutya kötelessége lett volna a kiállnia a csapata mellett. Ehelyett szembe köpte csapatát.

Kérdésként merülhet fel mindenkibe, hogy miért nem ellenőrizte a szervező és az MLSZ JB. azt, hogy a P.Zsolt milyen módon kerülhetett be a Somogyi csapatba a versenyszabályokat kijátszva?
A somogyi elnök mikor és milyen körülmények között írta be a játékvezetőt megye I-es meccsekre?
Valóban levezette-e az adott mérkőzéseket a híresztelésekkel ellentétben?

Sokak véleménye az, hogy amennyiben bebizonyosodik a csalás ténye, akkor a somogyi elnöknek a magyar játékvezetésben nem lehet több szerepe.
A baranyai elnöknek meg lassan számot kellene adnia arról, hogy évek óta miért a megyéje ellen dolgozik minden frontot és miért ragaszkodik ennyire a székéhez…

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Somogy Megyei Igazgatóságot valamint Czakó Dénes Jb. elnököt. Amennyiben válasz érkezik tőlük, úgy frissítjük cikkünket.


Hozzászólások: