Erdős József



Vajon a szenior Kurmai hányszor íratta át a jelentéseket?

Rúsz Márton - forrás: boon.hu Forrás: boon.hu - Rúsz Márton.

A miskolci Rúsz Márton a napokban vezette élete első NB II.-es találkozóját, vélhetően az MLSZ JB. mindenhol ott lévő, aggastyán Kurmai Zoltán segítségével.

A huszonöt esztendős fiatalember röpke egy esztendő alatt óriási utat tett meg. Akik otthonosan mozognak a futballbírók eléggé zárt közösségében, tudják, hogy a megyei első osztályú keretből pár száz nap alatt ritkán szoktak bárkit a második vonalba vezényelni - írja a boon.hu

Rúsz Márton büszkélkedhet ezzel a bravúrral, így az NB II.-esek között szűkebb pátriánk már két dirigenssel rendelkezik. A helyi elitből tavaly nyáron emelték az NB III.-as keretbe, majd mindössze tizenhét harmadosztályú találkozóval a lábában és síp­jában a 2019/20-as szezon elején már az NB II.-esek között találta magát. Az ötödik fordulóban mutatkozott be, a Budaörs–Balmazújváros összecsapást bízták rá.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bizottság nagy reményű fiatalja – aki labdarúgóként egykor a Felsőzsolca utánpótlás-, majd felnőttegyüttesében is szerepelt – 2011-ben vizsgázott a miskolci körzetben, szabályismeretből Geró Gábor és Czél István vizsgáztatta. A futball szeretete irányította erre a pályára: annak idején úgy gondolta, hogy ha számára minden jól alakul, akkor sokra viheti, és eddig nem tévedett. Álma és vágya természetesen az, hogy valamikor kiérdemelje az élvonalbeli tagságot.

Megerősített információk szerint Kurmai zoltán az elúlt években többször hívta fel a játékvezetői ellenőrök figyelmét, hogy ez a "mi" fiúnk így nem biztos, hogy a jegy megfelelő. 

Reméljük egyszer véget ér Zoli bácsi terrorja és újra szakmai alapokon fognak a felkerülések eldölni és nem csak a csókos megyék "tehetségei" kerülnek fel.

Természetesen erről Márton tehet a legkevésbé, bízunk benne, hogy mindenkit egyenlő mércével fognak mérni.

 

Sok sikert Márton!

 

Hozzászólások