Éles kritika érkezett az MLSZ JB-ről

Piroslap - 3 - forrás: Forrás: - Piroslap - 3.

Kemény hangvételű, de a valóságot teljes egészében leíró levelet kaptunk egyik kollégánktól, amit kért, hogy változtatás nélkül tegyünk közzé.

„Demokrácia van, de diktatórikus módszerekkel" - hallhattuk nem egyszer a "pesti " vezetéstől, akik elfelejtették honnan jöttek. Valóban nem mindegy vezető vagy főnök???  Magyar emberek nagyon kreatívak és önérzetesek, nehezen fogadják el a butaság és hatalommal által kierőszakolt dolgokat, amely játékvezetésben hatványozottan igaz.

Elmúlt nyolc évben szisztematikusan leépítették magyar játékvezetést, melyet Puhl Sándor megtudott magyarázni, karizmatikus személyiségével el tudott hárítani, Hanacsek Attila mint karrierista elnök, próbálja ugyan ezt, de be kell látni, hogy "kurva" gyenge. Csapatok állandó VAR - háborút vívnak, sajnos azt kell mondani joggal, melyet nevezett egyén nem tud és nem mer tájékoztatás formájában helyes mederbe terelni.

Nincs kommunikáció, hallgatás és ármánykodás jellemzi a jelenlegi vezetést.

Két elnök egy olyan bizottságban, ahol nem a bútorokat kellett volna kicserélni, hanem a résztvevőket. Berzi urat hagyjuk - negyven éve a szakmában - kiváló diplomata, aki minden "rezsimet" túl élt, de a játékvezetéshez nem ért. Végrehajtó szerepben tetszeleg, felülve Hanacsek úr vélt vagy egy kicsit valós állításainak. Nem ártani kedves Sándor utána nézni Attila állhatatos múltjának, jelenének. Kaméleon nem rendelkezik ennyi színeváltozással, emlékezet kieséssel mint E2 H. A.  úr.  Lássuk csak, kinek köszönheti a magyar játékvezetés a kialakult negatív szereplést és az indukált feszültséget.

Játékvezetői Bizottságban vezetőket, példaképeket nem lehetett és nem lehet találni. Ne menjünk bele személyeskedésekbe, de olyan elnök aki egy "megbuktatott" megyei vezetőnek négy évvel ezelőtti sérelmet hoz elő indokul, gondolkodásra ad okot: bosszú. Igen – bosszú -, amely vezérli és ahogy Ők gondolják mozgatja a rendszert. Bosszú azok ellen akikért nem állnak ki a megyei Igazgatók, bosszú azok személye ellen akik értelmesebbek mint  "gittegylet" tagjai. (mondjuk náluk nem nehezebb okosabbnak lenni).

Megtiltom lista:

  • Megyei JB elnökök nem találkozhatnak egymással más megyei rendezvényeken (X megye vezetője csak előzetes engedély után mehet el Y megye rendezvénéyre).
  • Megyei edzőtáborokban más megyei vezetők csak engedéllyel vehetnek részt.
  • Magyarország játékvezetői nem olvashatják a Focibíró internetes portált.
  • Megtiltják, improvizatív Talent napokat, mert Vavika Ferenc  nem éri fel.
  • Megtiltják napilapokban a toborzás terjesztését, nyilatkozatok publikálását. (Kivétel :Tolnai megyei elnök, Makai úr - nyomdafestéket nem tűrő politikai nyilatkozatai )
  • Megtiltják az MLSZ JB irányába a kommunikációt (igaz úgy sem válaszolnak a megkeresésre).
  • Megtiltják  a közelmúlt emblematikus játékvezetőivel való kommunikációt...(Szabó Zsoltot társai a Vecsési szálloda parkolójában jutalmazták, pályafutása befejezése után. Biztos így kell??)

Kérdések merülnek fel a megyékben, kérdések amelyekre a válaszok olyanok amilyen E2. H.A.  Magyarországon milyen jogi formában és szerződéssel lehet a személyi szabadságot korlátozni? Felnőtt adófizető embereknek milyen erkölcsi alapon rendelhető el a "csend rendelet"?  Anyagi javadalmak hiányába, hogy lehet munkát követelni, etikus úgy, amikor a követelő anyagi javadalmazást kap, érdemtelenül?..(pocsék munka).

Hanacsek Attila többször is elmondta, hogy "Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen". Ígéretekkel tele van a padlás, Megyei Játékvezető Bizottsági elnökök nem kapnak javadalmazást, sem tárgyi eszközöket szakmai munkájukhoz..

Erkölcs, becsületesség két szó mögött érdekes megközelítés történik főnökök részéről. Nem elég becsületesnek látszani, annak is kell lenni, bár értelmezés mindig más aspektusból érkezik. "Kedves" emberek ellen polgári életben bűnügyi vagy etikai vizsgálat folyik, akkor megmagyarázásra kerül: sport és magánélet két külön műfaj. Biztos ez így helyes?? Érdekes szemlélet, mert alapköve kellene, hogy legyen a vezetők részéről becsületesség és feddhetetlenség.  Van ellenpélda is rengeteg: aki nem "kedves" azt el lehet távolítani a játékvezetésből koholt vádak alapján, piti bosszúból.

Szégyen, ehhez asszisztálnak a Jb tagok, akik közül van aki idegen tollakkal ékeskedik, de Ő kedves, ezért nem számít ha személyiség zavarában más nevében publikált.

Erkölcsi értékrendben sok minden belefér, de azért ha már megyei vezetőket fenyegetünk leváltással, előbb azért nézzünk tükörbe. Profi ellenőr szavait idézve, egy régi klasszikust: "Ha én kinyitom a számat, ha én elkezdek beszélni....." - egyre több a fel és megvilágosult ember akik megkérdőjelezik E2 H.A alkalmasságát.

Lassan de biztosan kiderül, nem PUHL Sándor volt "gonosz", csak egyszerűen bedőlt a mételyezésnek.  Gyenge játékvezetésünkből csak azok a nyugdíjas urak kamatoznak, akik ellenőrként dolgoznak, mérkőzéseket végig "szúszokálva". Komolyan tényleg hetven év felett érdemes ilyen szakmai géniuszokat alkalmazni, akik mellett az idő és racionális képesség elrobogott.

Miért az Ő szavuk és jelentésük számít, miért nem egy Erős Gáboré???   Jelenlegi Játékvezetői Bizottság és munkája a Magyar Játékvezetés Mohácsa. Leamortizálva, szét züllesztve, erkölcsileg szétverve. Nemzetközi szintén a hajó elment, rossz az irány és rossz a kormányos. Új hajó kell, új kormányossal - nem kell kettő átlag alatti, hanem egy karizmatikus, akit külföldön is elismernek, vannak szakmailag még "szingli" közelmúlt nagy sípmesterei.

Súgunk E2.H.A. -  Kassai, Szabó, Erős, akik mind szakmailag mind emberileg fényévekkel előrébb járnak, rendelkeznek emberi   IGAZ értékekkel. Ők tudják a megoldást, Őket követnék a játékvezetők nagy része, Ő nevükre lehetne toborozni és Ők igazi vezetői vénával rendelkeznek. Nincs az a békemenet Vecsés és Telki között amellyel ezt helyre lehetne hozni, késő,1750 fő játékvezető nagy százalékban megunta, főleg az amatőrök. Kimondhatjuk ezért a jelenlegi és a közelmúlt vezetése a felelős. Nem kell nyomozni, nem kell gyűlölködni, nem kell futni Berzihez, csak Attila kapcsold le a villanyt és távozz a Magyar Játékvezetésből, amíg végleg nem süllyed el a hajó, vidd Magaddal bólogató vezető társaidat.

Tények és statisztikák makacs dolgok, ahogy szoktad mondani de az ember tartását a gerinc határozza meg, persze ha van..

ÜDV: TOM CRUISE..
                           

AMENNYIBEN TE IS BE SZERETNÉD KÜLDENI A HÍREDET VAGY CSAK VÉLEMÉNYED VAN KATTINT JOBB FELÜL AZ ÍRJ NEKÜNK GOMBRA ÉS ANONYM MÓDON LÉPHETSZ VELÜNK KAPCSOLATBA

 

Hozzászólások