A VAR megmenti a visszavonult játékvezetőket?

Babu - forrás: Forrás: - Babu.

Játékvezető berkekben nem irigységből, de rossz szájízzel hívták fel figyelmünket a VAR megmentő szerepére.

Kicsit megnéztük a statisztikákat és "kiképzettek" névsorát.  Szembetűnő vannak olyan megyék ahonnan nem találtak alkalmas személyeket a feladatra, de érzékelhető a Budapest és "kedves" megyék centrális kiválasztása. (Sajnos nem először tapasztalhatjuk a szellemi korrupciót az országos JB részéről.)

Nem gondoltuk, hogy a pályafutásukat befejező játékvezetőknek így hálálják meg vezetőik bólogató és jelentgetős szolgálataikat. Nagy számban maradhattak a VAR szolgálataiban.

Felvetődik a kérdés: Hol vannak a fiatalon képzett játékvezetők??? Miért kellett őket félretenni az idősebb kollégák miatt ??? Tapasztalhatjuk pártatlan kiválasztást, ahogy lenni szokott.

Nagy szakmai tekintélyek (pl: Solymosi, Iványi, Takács János) miért nem az ellenőri szekciót erősítik? Ők hitelesebbek mint szegény levitézlett és kozmetikázott ellenőri jelentéseket gyártó  70-es ellenőrök.

Solymosi tapasztalatával jobban tudná segíteni a feltörekvő fiatalokat, mint pár meccses 60-as éveiben járó ellenőr.

Rendszertelen és súlytalan hierarchia, amit Hanacsek úr mostanában nem hagy ki felszólalásaiból.

Aktív játékvezetők, akik már NB. II-nél többet érdemelnek, őket kellene Var operátorként alkalmazni, így keretszűkítés folyamán talán fiatal kollégák is bekerülhetnének NB-s keretekben.

Nem érhető miért kell olyan levitézlett és sehova nem emelhető játékvezetőket "parkoltatni" fiatalok kárára. Mit keresnek még mindig itt a korábbi élvonalból kikerült játékvezetők, akik alig vezetnek meccseket? Vissza NB. III-as bajnokságba, tapasztalatukkal segítség megyéiket vagy csatlakozzanak országos ellenőri kerethez.

Kedves humorista mondta: "rendőr és katona kreativitása olyan mint tehénen a karóra"  (mindenki úgy érti ahogy agykapacitása megengedi).

Tisztelt országos Játékvezetői bizottság válogatott tagja feltesszük a kérdést: Vajon valami változik pozitív irányba Juhos úr?? Nem kínos a megyétekben "dolgozók" szemébe nézni és elmagyarázni miért mindig csak a régi motorosok kapnak új szerepet??  Hogyan tartjátok meg a játékvezetőitek, ha magatok is támogatjátok ezeket az intézkedéseket?? (Ellent nem mondatok, mert féltitek az anyagi megbecsüléseteket és hírneveteket).

Remélem a KFT együttes dalát ismeritek : BÁBU VAGY címűt - hallgassátok meg, de ne a VAR szobában. 

"Bábu vagy, nem te lépsz,
Valaki irányít.
Jól vigyázz, mi lesz majd,
Ha megun és leállít?
Elszakad, elszakad
A zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.

Azt hiszem, nem hiszed,
Nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!
Bábu vagy, bábu vagy,
Valaki elvakít.
Bábu vagy, úgy mozogsz,
Ahogy ő irányít.
Elszakad, elszakad
A zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.
Azt hiszem, nem hiszed,
Nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!"
 

Hozzászólások