Becsület, érdekes aspektusban!

Telki - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Telki.

2022. november 22-én Telkiben szakreferensi napot tartottak az MLSZ Játékvezetői Bizottság vezetői és általuk megbízott szekció vezetők. 

Puhl Sándor sajnálatos halála óta első alkalommal gyűlt össze a "tömeg", akik kimondottan örültek annak, hogy szabadságot kellett kivenniük ezért az összejövetelért, amit online térben is meg lehetett volna tartani.

Változás? - ahogy Juhos Attila szokta kérdezni - nem nagyon tapasztalható, esetleg csak annyi "szent" emberek próbáltak jobban visszaélni "hatalmukkal".

Akadémiai képzésre ráfűzött megyei Talent és Előkészítő napok géniusza Vavika úr, megint „modorlovag” szerepben tetszelgett.

Tisztelt Ferenc! Ennyi idős korban illik megtanulni disztingválni és viselkedni, mivel a megyei életbe történő véleményezés, nem a becsületről szól a legtöbb több esetben. Tudja már minden illetékes milyen szükség van erre a munkájára (véleményezés nem oktató jellegű, hanem kioktató). Ön egy megye nélküli hontalan ember, akit az egész játékvezetői társadalom utál. Vajon mikor takarítják már el végre? 70x évesen mit akar még? Nem nyírt ki már elég embert? Nem tett tönkre játékvezetői karriereket?

Jó munka jutalmaként egy bónusz napot kapnak a Talent programban résztvevők, motiváltság címén. A program: Magyarország-Görögország mérkőzés ingyenes megtekintése, stadion bejárás, de előtte természetesen szakmai nap Bognár Tamás és Solymosi Péter vezetésével.

Ez lesz a HETEDIK nap az évben szegény nebulóknak. Vasárnap esti találkozó, hétfőn pedig munka vagy tanulás, értelmes időpontválasztás már megint. Pestiek megint örülnek, na meg azok akiknek bérelt helye van a Vecsési szállodában. Ők ingyen alhatnak az MLSZ költségén.

Toborzás nagyon jó állapotban van jelentkezések terén, kérdés hányan vágnak bele. Makai úr a toborzás Napóleonja nagy kedvel és lendülettel végzi feladatát, nem kis alamizsna fejében, de tavaly ismét saját megyéje volt az Ő Waterlooja..

Ebben a szekcióban a szöveg megvan már, de tehetség nincs.

Ábrahám vezetése alatt sem működött a csibe futam, de akkor is középszerű vezetés volt, akik nem lehetnek példák a fiatalok előtt..

Sok megyében a létszám sokkolóan kevés, de a táblázatok alapján nincs nagy baj.

Megyei Jb elnökök nagy része ferdít és ahogy jó "főnökük" statisztikázik, úgy adják a létszámok Ők is.

 

BECSÜLET.

Több mint egy éve neveztette ki magát az új elnök, igaz rá nem vonatkozott, hogy MLSZ elnökségi tagnak kell lenni, mint ahogy 10 évig erről szólt minden.

Elnök urak ne legyenek megyéjük kivégzői becsülettel bánjanak a számokkal, vannak olyan megyék ahol Igazgatók és a Megyei elnök barátsága vegytiszta képet mutat, igaz Őket leprásként kezelik és ott nyírják játékvezetőiket ahol egy kicsi esély is mutatkozik.

Becsületes ellenőrzésekkel, amelyek több szem, többet lát alapon értékelődnek, akkor minek a mérkőzésekre hivatalos ellenőrök?? 

Mennyi kiváló játékvezetőt vesztettünk ezen elvek alapján, mint ahogy mennyi középszerű lett NB-I-es - igaz csak olyan megyékből ahonnan a vezetők benn foglalnak helyet az Országos vezetésben. (Derdák-Vas, Rúsz-Borsod majd egy kis "hazai" Győr-Sopron Görög Márió).

BECSÜLET,  van aki évek óta vár ,de nem a kedves megye kedves embere, rossz helyen lakik. Nehéz így uraim egy malomban őrölni olyan molnár legényekkel, akiknek a bizalom nem becsület dolga.

Ha BECSÜLET létezne, akkor nem Hanacsek úr és csatlósai vezetnék játékvezetésünket, igaz nemzetközi szinten mutatkozva illetve nem mutatkozva, érzékeljük a becsületes munkát, amely itthon végeznek.

Ha a becsület szónak lenne igaz tartalma, akkor volt nemzetközi játékvezetők ülnének ezeknek az embereknek a helyén. Civil életben becsületben és tisztességben felértek a létra legfelső fokára, csak ebben a "becsületesen" működő játékvezetésünkben nem szerepelnek sehol.

Vajon ebben az esetben nem kellene játékvezetés érdekében félretenni a régi sérelmeket és szorgalmazni legjobb teoriát?

Becsület, amit az egyéni haszon és a hiúság nem enged, inkább bemocskolják ezen EMBEREKET.

A Hanacseki rendszer áldozatai: Szabó Zsolt, Erős Gábor, Kassai Viktor, Fábián Mihály-Ábrahám Attila, Arany Tamás és most már Solymosi Péter is. Lehetne sorolni a neveket tovább és most nem hat mérkőzéses nemzetközi játékvezetőkről beszélünk.

Hanacsek úr beszél a BECSÜLETről? Pont ő?? Egy hamis proféta? Elmúlt években ármánykodott a megyék ellen és számos megyei vezetőt fúrt meg

Viselkedése kollégái irányában még rémlik? A küldéssekkel tartaj sakkban a fiatalokat

Sokszor elhangzott szakreferensi napon ez a szó. Gondolkodjatok kedves hanacseki bábuk! Ha lenne becsületetek, akkor a jelen holdudvar becsületesen lemondana és a BECSÜLET szó minden értelmében alkalmas vezetés venné át a szakmai munkát magyar játékvezetésben, még nem lesz túl késő, és nem előznek meg minket  nemzetközi szinten SAN MARINO vagy a lakatlan szigetek játékvezetői. Tudjuk a pénz nagy úr! Ilyen kifizetőkassza még soha nem volt az MLSZ JB., ennyire még nem lehetett kontroll nélkül ennyi pénz kilapátolni a rendszerből.

Nem elég becsületesnek látszani, annak is kell lenni. Érdekes idézetet mondott egy kolléga Telkiben: "Bohóc beköltözik a kastélyba, nem király lesz, hanem a kastélyból lesz cirkusz."

 

A cikket a focibiro.hu cikkbeküldő rendszerén keresztül kaptuk! 

 

Hozzászólások