Akkor most mit is csinál Hanacsek?

Hanacsek - m4 - forrás: m4sport.hu Forrás: m4sport.hu - Hanacsek - m4.

Korábban az elnök úr egy magánbeszélgetés során azt mondta:
„Ha valaki véletlenül hibázik, akkor tévedett, és ez előfordul a játékvezetőkel.
Ha valaki szándékosan követ el hibát, akkor ez nem tévedés, hanem már csalás, amely viszont büntetőjogi kategóriát jelent.”
Fogadjuk el az érvelését, hiszen mégiscsak rendőr volt, pontosan tudja, mi számít bűnnek.

A sportrádióban Hanacsek elismerte, hogy a világbajnokságon azért nem volt magyar játékvezető, mert a sportdiplomácia igen gyenge Magyarországon.


Ezt alapvetően két kérdést vet fel:
1. Az egyik az, hogy Csányi Sándor nem megfelelően képviseli a magyar játékvezetőket a FIFA-ban illetőleg a nagy tekintéllyel rendelkező örök túlélő Berzi Sándor sem tesz semmit a magyar játékvezető előrelépése érdekében nemzetközi szinten
2. A második eset az, hogy a magyar játékvezetői bizottság roppant gyenge sportdiplomáciai érzékkel és kapcsolati rendszerrel rendelkezik, ami még érthető is, hiszen a jelenlegi vezetésben nem volt olyan szintű játékvezetők vannak, akikkel szóba állnának a jelenlegi UEFA és FIFA játékvezetői bizottsági tagok.

Azt gondolom, hogy Hanacsek van annyira lojális, hogy nem Csányi és Berzi urakra mutogat, ennek egyenes következménye lenne az, hogy a magyar játékvezetői bizottságot erősíti meg olyan emberekkel, akiket még ismernek Európában.
Ennek tükrében kíváncsian vártuk a mostani edzőtábort, mert bíztunk benne, hogy új arcok jelennek meg akik komoly kapcsolati tőkével rendelkeznek.
Sajnos ezerszerre is csalódni kellett, hiszen a szokásos régi arcokkal találkozunk az edzőtáborban, aki jelentős részének a nyugdíjemelés bejelentése jelentett óriási örömöt.
Azok közül, akik ebben előrelépést jelentettek volna, az egyik éppen most írt alá egy versenybizottsági határozatot, a másik éppen most szavazott meg egy újabb törvényt a parlamentben, valaki éppen a 2023-as női világbajnokságra készül, mint a házigazdák képviselője, vannak akik éppen Bulgáriában a téli edzőtáborozásra készülnek elő és azon dolgoznak, és van aki éppen a hasát süttetni egy másik kontinensen.

Visszatérve az eredeti kérdésre, milyen ember az, aki tudja hogy hibázik és ennek ellenére nem próbál a helyzeten javítani? Szándékosan hibázik nap, mint nap a munkavégzése során… Akkor ez mi? Hiba? Vagy valami más?
Mondanám, hogy ideje lenne a tükörbe nézni, de sajnos erre már nagyon régóta nem került sor …

Bizonyára majd megint előkerül egy színes prezentáció, amely hamis adatokkal alátámasztja azt, hogy Elnök úr milyen kiválóan dolgozik és az MLSZ elnöksége - aki mit sem tud a játékvezetői dolgokról- ugyanúgy el fogja ezt hinni, mint azt hogy a VAR keretbe javasoltak rendelkeznek azokkal az alap feltételekkel, amely alapján őket a nemzetközi VAR keretbe lehetett jelölni.

Akkor mit is csinál Tisztelt elnök úr? Tévedett vagy valami mást? Mikor kerülnek be a vezetésbe komoly nemzetközi tapasztalattal, és kapcsolatrendszerrel rendelkező emberek?

 

Jelen írást a hírbeküldő rendszerünkön küldték be. Amennyiben cikket szeretnél beküldeni, kérjük kattints a jobb felső sarokra.

 

Hozzászólások