L. Tóth LajosÚjra élvonalbeli bíró Szabolcsban

Takács János - forrás: Forrás: - Takács János.

Miközben halomba hullottak a sárguló levelek, lázban nagyközség, Levelek. A háromezer lelkes település lelkes futballjátékvezetője, Takács János 2008. október 2-án valósította meg álmát, az esős szombaton vezette első élvonalbeli mérkőzését.

A 10. fordulóban megrendezett Debrecen-REAC találkozón - túlzás nélkül állítható - többen szurkoltak neki, mint a vendégcsapatnak.

Családtagok és játékvezető kollégák szorítottak élte a Loki-lelátón, ahonnan sok gólt (6:2-es Loki-győzelem) és eredményes debütálást láthattak.

Az NB I-es keret legújabb tagjának a nyíregyházi L. Tóth Lajos és a békéscsabai Medovarszki János asszisztensként, a nyíregyházi Bendik Gábor tartalék-játékvezetőként segített. A harmadik félidő helyszíne már a szabolcsi megyeszékhely volt, ahol zárt körben nyíltak meg a meghívottak, a tipikus éjféli étek, a babgulyás elfogyasztása közben változatos sztorikkal múlatták az időt, a mulatást a bálra tartogatták. Az ősz további részében másodszor is vezethetett a legmagasabb osztályban, a Diósgyőr-Szombathelyi Haladás derbi (1-0) dirigálását kapta feladatként.

Nem szokványos, hogy 36 esztendős korában mutatkozhat be bárki az elitben.

- Talán éppen abból kovácsolhatok erényt, hogy tizennégy éves játékosmúlt áll mögöttem, tehát ismerem a másik oldalt. Tudom, hogy egy-egy ítéletnél milyen reakció várható, igyekszem tisztában lenni a labdarúgó lelkivilágával - említette Takács János, aki futballistaként lakóhelye NB III-as csapatában szerepelt. Amikor leszállóágban volt az együttes, váltott, 1998-ban tette le a játékvezetői vizsgát. Idestova 2005 tavasza óta tagja az országos keretnek. A feladat adott: minél markánsabb kell megszilárdítani a pozícióját a az élvonalban.

 

Hozzászólások