Címlapon Kassai Viktor, Szabó Zsolt és Bede Ferenc

Kassai Viktor - ing, sip - forrás: profispori.hu Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - ing, sip.

Kassait megütötték, két másik magyar FIFA-bírót leköptek – a kemény pillanatokról is vallottak a korábbi játékvezetők

A World Soccer magazin márciusi száma három korábbi magyar FIFA-játékvezetőt szólaltatott meg, sztorikból nem volt hiány

Három korábbi magyar FIFA-játékvezetőt, Bede Ferencet, a 2011-es BL-döntőt vezető Kassai Viktort, valamint Szabó Zsoltot kérdezte pályafutásuk emlékezetes pillanatairól a World Soccer magazin magyar kiadása.

A cikkben a bírók az őket érő fizikai atrocitásokról is beszéltek.

„A karrierem elején egy BLASZ I-es mérkőzés 20. percben sárga lapot készültem adni az egyik játékosnak, aki kerek perec kijelentette, ha felmutatom a lapot, leköp – mondta a World Soccer magazinnak Bede Ferenc. – Mindketten betartottuk a szavunkat: én kiosztottam a sárgát, ő leköpött. Kiállítottam, és az akkori szabályok szerint tettlegesség miatt félbe is szakadt a mérkőzés.”

„Egyszer egy bevásárlóközpontban sétáltam, és egy drukker, aki felismert, felkiáltott: <Na, ez a napom is el van cseszve!>.

Annak idején Kassai Viktor sem úszta meg a tettlegességet.

„1995-ben egy megyei harmadosztályú meccsen ütött meg először és utoljára egy játékos.”

Szabó Zsoltot egy általános iskolai tornán érte váratlan atrocitás.

„Engem egyszer egy kispályás bajnokin köpött le egy játékos, oda többet nem is mentem vezetni. Akkor is csak azért vállaltam, mert az egykori általános iskolámban volt a torna…”

A játékvezetőket arról is megkérdezték, akadt-e olyan hiba pályafutásuk során, amely mély nyomot hagyott bennük.

„Sok hibám akadt, amiket szívesen kiradíroznék, vagy ha lett volna VAR, meg sem történnek – mondta a magazinnak Kassai Viktor. – Természetesen szívesebben gondolok vissza a jó meccseimre, de a hibáim is a pályafutásom részei. Gondolom, évek múltán a játékosok sem azt idézik fel, hogyan rúgott alá a másiknak, hanem hogy mekkora meccseik voltak egymás ellen.”

A három játékvezető a VAR-ról is elmondta a véleményét, valamint arról is, hogy anno miért álltak játékvezetőmnek, mit szerettek, és mit utáltak legjobban a szakmájukban.

„A VAR-nak köszönhetően többé senki sem fog futballmeccsen röplabdázó módjára kézzel „szabályos” gólt ütni – mondta Bede Ferenc. – Persze a közvélemény nehezen fogadja, ha mégis becsúszik egy-egy hiba, de a VAR mellett is emberek ülnek, és egy tizenegyes vagy kiállítás megítélésében mindig lesz szubjektivitás.”

 

Hozzászólások