Hogyan számoljuk a statisztikákat?

Foci-info.hu (2017-07-29) - forrás: Forrás: - Foci-info.hu (2017-07-29).

A weboldalunk adatbázisába felkerülő mérkőzések minden esetben „nincs lejátszva” státusszal kerülnek fel.

Amennyiben a játékvezetők küldését felvittük az adott mérkőzéshez, úgy azok megjelennek a mérkőzés adatlapon és a játékvezetők küldésénél. (A mérkőzés adatlapon az ellenőrök ilyenkor még nem jelennek meg.)

Amikor a mérkőzés jegyzőkönyvét a játékvezetők kitöltötték vagy felvittük az adott mérkőzés státuszát a statisztikai kimutatások is módosulnak.

A mérkőzés státusza a következő lehet:

lejátszva
elmaradt jv.
félbeszakadt
fegyelmi döntés
elhalasztva
eredmény törölve
törölt mérkőzés



Statisztikai számítások a mérkőzések státuszától függően:

A „lejátszott”, „fegyelmi döntés” valamint az „eredmény törölve” státuszú mérkőzés esetén a játékvezetők statisztikáiban a mérkőzés szám, kiosztott lapok száma automatikusan hozzáadásra kerül. Amennyiben a játékosok adata is rögzítésre került a mérkőzéshez, akkor a játékos statisztikákhoz is hozzáadásra kerül a mérkőzés.

„Félbeszakadt mérkőzés” esetén a játékvezetői statisztikába hozzáadásra kerül a mérkőzés szám.  A lapokkal kapcsolatos kimutatásban azonban ez a mérkőzés nem szerepel. Amennyiben a játékosok adata is rögzítésre került a mérkőzéshez, akkor a játékos statisztikákhoz nem kerül hozzáadásra a mérkőzés.

„Elmaradt jv”, „elhalasztva”, „törölt státuszú” mérkőzések esetén a statisztikákba nem kerülnek bele a mérkőzések.

„Elmaradt jv” státuszú a mérkőzés, ha a mérkőzés küldése már közzé lett téve, de a mérkőzés helyszínén a játékvezető a mérkőzés elhalasztása mellett döntött.

„Elhalasztva” státuszú a mérkőzés, ha a mérkőzés küldése nem lett közzétéve, de az MLSZ központilag elhalasztotta a mérkőzést.

 

Átlag lapok:

A játékvezetők által kiosztott lapok esetén kizárólag a „lejátszott”, „fegyelmi döntés” valamint az „eredmény törölve” státuszú mérkőzések adatai kerülnek feldolgozásra. Ezek esetén az átal lap számolási képlete:   

átlag sárga = sárgalap / mérkőzés szám

átlag kiállítás = piros lap / mérkőzés szám

 átlaglap = ( sárgalap + (2*kiállítás) )/ mérkőzés szám

 

Hozzászólások