Gellén Antal



Újpetrén a lábtörés csak sárga

Piros lapot mutat a jv. - forrás: Forrás: - Piros lapot mutat a jv..

A baranyai III. osztályban, az Újpetre - Pécsi Dinamo SE mérkőzés 88. percében egy becsúszást követően a pécsi Salamon Dávid súlyos, nyílt sípcsont sérülést szenvedett. Gellén Antal játékvezető a vétkes játékost, Molnár Rolandot sárga lapos figyelmeztetésben részesítette. Czakó Dénes a megyei Játékvezetői Bizottság jelenlegi elnöke a helyszínen tartózkodott, igaz, az nem derült ki, hogy milyen minőségben, hiszen a jegyzőkönyvben sem játékvezető ellenőrként, sem szövetségi ellenőrként nem szerepelt.

 Czakó is tisztában van a szabályokkal, ami a következőt mondja: Súlyos szabálytalanságban vétkes az a játékos, aki túlzott erőt vagy brutalitást alkalmaz ellenfelével szemben, miközben megpróbálja megszerezni a játékban lévő labdát. Azt a szerelést, amely az ellenfél testi épségét veszélyezteti súlyos szabálytalanságként büntetendp. Az a játékos, aki a labda megszerzése céljából ellenfelét szemb~ol, oldalról vagy hátulról, egyik vagy mindkét lábát használva túlzott erővel támadja és veszélyezteti ellenfele testi épségét, súlyos szabálytalanságban vétkes.

Azokban az esetekben, amikor súlyos szabálytalanság történik, előnyszabály nem alkalmazható, hacsak nincs közvetlen egyértelmű gólszerzési lehetőség. A súlyos szabálytalanságban vétkes játékost a játékvezetőnek ki kell állítania a játék következő megállításakor.

Ki kell állítani és piros lapot kell felmutatni annak a játékosnak, aki elköveti a következő hét szabálytalanság valamelyikét: - súlyos szabálytalanságban vétkes Bogyay Zoltán megyei igazgató kezdeményezheti a fegyelmi eljárás lefolytatását a vétkes játékossal szemben, míg a hibázó játékvezetővel szemben is eljárhatnak.  forrás: baranyaifoci.hu

 

Hozzászólások