Iványi István



Solymosiékat megmentették!

Solymosi - Torgelle - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Solymosi - Torgelle.

Megerősített információink szerint Solymosi Péter kedvéért emelhették meg a korosztályt, így neki és Szabó Zsoltnak sem kell befejezni a játékvezetést december 31-vel.

Az elmúlt évtizedekben az volt a hagyomány, 45 éves kor betöltését követően az országos kerettagoknak be kellett fejezniük az aktív játékvezetést.

Infromátorunk szerint korábban erről volt már elnökségi döntés is. Egyes szerint azonban a korhatár nem nem volt leírva, így a Puhl-Hanacsek duó bárhogy, kénye-kedve szerint módosíthatta a kereteket január 1-től.

 

Az idei év december 31-vel búcsút kellett volna inteni az országos kerettagságnak:

játékvezetők: Solymosi Péter, Szabó Zsolt, Takács János

asszisztensek: Iványi István, Kepe Arnold

 

 

Nagy kérdés, hogy visszatér-e a pályára meccset vezetni akkor Puhl Sándor, Hanacsek Attila, Ábrahám Attila vagy Arany Tamás? Lehet, hogy sokan visszasírnák őket, de az biztos, hogy a fizikai teszttel lenne néhányuknak gondja.

 

 Több, korábbi élvonalbeli játékvezetőt, asszisztenst megkerestünk, akik szerint szánalmas, hogy Puhl  Sándor felrúgott egy évtizedek óta fennálló megállapodást, csakhogy saját kedvencét megmentse a "munkanélküliség"-től. Korábban miért kellett akkor visszavonulniuk olyanoknak, akik minden fizikai és elméleti tesztet profi módon teljesítettek? 

 

Kérdésként merül fel bennünk az is, hogy ez milyen hatással lesz a megyei játékvezetésre, hiszen ott is sok helyen 45 év a korhatár.

 

Az sem lehet tudni, hogy ez a hosszabbítás most egyedi vagy a későbbi időszakban állandó marad?

Mennyi lesz a pontos korhatár?

 

Az ügyben az MLSZ sajtóosztályát is megkeressük. A válaszuk megérkezésekor frissítjük cikkünket.

 

 

Hozzászólások