Használhatatlan a IFA küldési rendszere

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

Több megyei küldő, egymástól függetlenül kereste meg weboldalunk szerkesztőit, hogy nem tudják használni az IFA rendszer!

 „Tavaly november óta több olyan változást vezettek be az IFA rendszerben, amely nem a játékvezetői küldők érdekét szolgálja” – nyilatkozta weboldalunknak az egyik küldő.

A Hivatalos Személyek / Küldés és Kizárás / Küldés menüpontban a megyei fő bajnokság összes mérkőzésének küldése jelenik meg oly módon, hogy kizárólag csak a mérkőzés dátuma, csapatok jelennek meg. Itt a küldők nem láthatják a játékvezetők küldéseit. Minden egyes mérkőzés során egy apró nyílra kattintva jelenik meg az adott mérkőzésre küldött személyek neve.

A küldő, nem látja egymás alatt az adott bajnokság küldéseit. Gondoljunk bele, hogy mennyi plusz kattintást jelent ez az átláthatatlan rendszerben.

Korábban az MLSZ.info rendszer felhasználóbb barátabb volt, hiszen ott az adott versenyt kiválasztva látta a küldő egymás alatt az összes küldést.

2011-ben a focibiro.hu szerkesztősége több száz oldalas tanulmányban írta le, hogy milyen fejlesztések kellenének az ügyviteli rendszerben.

Az IFA rendszer küldési részénél a küldők nem tudják leszűrni dátum szerint a mérkőzéseket és azt sem látják pl. hogy szombaton milyen mérkőzésekre kellene küldeni játékvezetőket. Ezt csak egy „külső riport” megnevezésű förmedvényben látják. Ott azonban bonyolult lekérdezési rendszer van. Persze azt a listát ki kell nyomtatni és újra végig kell nézni az IFA-ban.

2011-ben egy prezentációban bemutattuk, hogy milyen módon lehetne felvinni egy megyei küldést (8 bajnokságra kalkulálva) 30 perc alatt, úgy hogy ne tudjanak hibázni a küldök.

Az IFA rendszer hibásan kezeli a játékvezetők küldésének tudomásulvételét, a játékvezetői cseréket.

„Az új rendszer fejlesztésébe nem vonták bele a megyei küldőket, nem hallgatták meg azokat, akik napi szinten kezelik a rendszer” – folytatta kollégánk.

Jelenlegi rendszerben a küldések elkészítése négyszer ötször annyi időt vesz igénybe, mint a korábbi rendszerben. Feleslegesen kell kattintgatni, lapozgatni.

„A küldés módosítása / felvitele is bonyolult. Nem értjük, hogy a Tartalék játékvezető a megyéknél miért a második helyen szerepel (játékvezetők és asszisztensek között - szerk.). Munka után este csináljuk a küldést és mindent háromszor kell megnézni. Miért nem lehet beállítani a Versenyszervezés menüpontban azt, hogy az adott versenynél milyen típusú küldéseket lehet felvinni? – kérdezi jogosan a kollégánk.

„A küldés felvitelnél meg lehetne nézni az előző fordulók küldését, de ott ismét újra kell kattintani. Ez ismét idő, idő és idő. Majd a mentésre kattintva ismét az alap beállításokra ugrik vissza az oldal. Ott újra le kell nyitni a mérkőzéseket, hogy lássam hol tartok a küldéssel.”

 

Miért nem lehet olyan szakemberekre bízni a szakmai fejlesztéseket, akik évek óta ezt csinálják. 2020-ban miért kell visszatérni a papírra és ceruzára?

Vajon kinek az agyszüleménye volt ez megint? Mert nem a megyék és nem a játékvezetők érdeke.

 

Hozzászólások