Mi van veled te édes VAR?

VAR
MLSZ logó nagy - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MLSZ logó nagy.

Az MLSZ játékvezetői bizottságának egyik alelnökeként Puhl Sándor irányította szakmailag a videobírós rendszer (VAR) őszre tervezett magyarországi bevezetésének előkészületeit.

Ahogyan arról az nso.hu is beszámolt, az MLSZ május 14-én tartott éves rendes (a járványhelyzetre tekintettel online) közgyűlésén Csányi Sándor elnök beszélt arról, hogy sokan megbetegedtek azok közül, akiknek a VAR bevezetésében szerepük van, emiatt esetleg késhet a bevezetés a következő bajnoki idény rajtjára (a rendszert egyébként már tesztelték az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken). Az MLSZ elnöke a közgyűlés után lapunknak adott interjújában azt is elmondta, hogy a rengeteg előre nem látható hátráltató tényező ellenére legalább nyolcvan százalék esélye van annak, hogy a VAR bevezetése a tervezett menetrendnek megfelelően megtörténik, ugyanis a felkészüléshez megvan a kellő szakmai háttér, és jelenleg is zajlik az oktatás. Lapunk korábbi érdeklődésére az MLSZ kommunikációs osztályától az alábbi válasz érkezett a témában: „A VAR bevezetése összetett, sok szakértő bevonásával járó feladat. A járvány hatásai erősen hátráltatták a folyamatokat. A felvetődő problémákra a szövetség minden esetben talált megnyugtató megoldásokat, így a VAR bevezetésének előkészítése megfelelő ütemben halad.”

Információnk szerint a szövetség játékvezetői bizottságának alelnöki posztján Puhl Sándor utódlásáról a későbbiekben születik döntés.

 

Hozzászólások