Huták Antal



Létrejött a szakmai kollégium

MLSZ székház (1) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MLSZ székház (1).

Nem mindennapi rendezvény szí­nhelye volt szombaton az MLSZ székháza. A 20 régió (19 megye és a BLSZ) most kijelölt instruktorai (oktatói), utánpótlás vezetői, ellenőrzés-irányí­tói, valamint - teljesen új területként - az új játékvezetők toborzását végző szakemberek találkoztak az MLSZ otthonában.


A rendezvény fő célja az volt, hogy a JB - eleget téve az UEFA játékvezető Conventionban vállalt kötelességének - kialakí­tsa és felkészí­tse azt a szakmai stábot, amely a továbbiakban felelős lesz az egyes területeken végzett munkáért.

A megyei szövetségek kiváló hozzáállását mutatja, hogy egyetlen terület képviselői sem hiányoztak az összejövetelről és a 80 fő nagyon tartalmas három órát töltött együtt.

Vágner László, az MLSZ JB elnöke megnyitójában hangsúlyozta a jelenlévők felelősségét a vállalt kötelezettségek teljesí­tése érdekében. Legfontosabb feladatként a játékvezetői létszám növelését, és a jelenleg tevékenykedő játékvezetők képzésének minőségi javí­tását nevezte meg.

Vágner László bemutatta az adott területek országos irányí­tóit. Az instruktorokat Ring János, a utánpótlás (talent) képzést Hartmann Lajos, az ellenőröket Huták Antal irányí­tja, mí­g az egyik kulcsterület - a toborzás - vezetője Tóth Vencel lesz.

A résztvevők ezt követően megismerték saját szakterületükkel összefüggő követelményeket és kicserélték tapasztalataikat az adott feladatkörökben.
 

Hozzászólások