Nők az NB. III-ban

Játékvezetőkről

2013-08-24 19:10:01
dr. Bede Tamás | Bertalan Dávid | Gaál Gyöngyi Krisztina | Király Zsolt | Márton Zsolt | Németh Renáta | Sipos Katalin | Szvorda Melinda |

Gaál Gyöngyi - forrás: hatharom.hu
Forrás: hatharom.hu - Gaál Gyöngyi

Gaál Gyöngyi, Sipos Katalin és Szvorda Melinda egyszerre debütáltak. Mármint a 2013/2014-es szezonban. Az említett hölgyek ugyanis az évad első férfi NB-s mérkőzésein fújhatták a sípot vasárnap fél hattól Pesterzsébeten, Andráshidán és Győrben. Csakhogy előttünk a második forduló, jöhet a folytatás.

És akkor a kapus határozottan a sípjába fújt. Nem volt kérdő tekintet egyik oldalról sem, a győri center vagy a diósdi jobbhátvéd sem ráncolta a homlokát feleslegesen, mi több, a korábbi 39-szeres válogatott, kétszeres bajnok- és kupagyőztes cerberus nem is kapott mindezért megfeddést, hiszen Szvorda Melinda jó ideje játékvezetőként működik. Még az is lehet, hogy a lefújás után valamelyest megsajnálta kollégáit, hiszen a Győri ETO II-Diósd összecsapás 4?4-es döntetlent hozott, amivel ha más nem is, a közönség biztosan nyert. A 33 éves sportemberre a hétvégén újabb NB III-as ütközet vár, ugyanis szombaton, 17.30-tól ő vezeti az Újbuda-Dorog derbit, segítői Márton Zsolt és Király Zsolt lesznek. Magunk közt szólva izgalmas meccs várható, hiszen két tavalyi élcsapat csatázik egymással a bajnoki pontokért.

 

Fordulatokban aligha lesz hiány Budaörsön, ahol a Tököl vendégeskedik szombat délután, ugyancsak fél hattól. A sípot Németh Renáta fújja majd, a két asszisztense pedig Bede Tamás és Bertalan Dávid lesz.

 

Egy nappal később a BKV Előre Diósdra látogat, ezt a mérkőzést Sipos Katalinra bízták az illetékesek. A Pest megyei csapat meccsein így egymást követő két fordulóban is női játékvezető működik közre, ám hogy ezt nem különösebben bánják a DTC-nél, arról csak annyit, hogy a gárda szakvezetője, Rubold Péter az első fordulóban tízes skálán kilencesre értékelte Szvorda Melinda teljesítményét a Sportszelet című lapban. Sipos Katalin egyébként jó ómen lehet a BKV-nak, ugyanis a spori az első NB II-es bajnokiját éppen a közlekedésieknek vezette, márpedig június első napján a fővárosiak hazai környezetben 1:0-s félidő után 2:1-re legyőzték a Bajai LSE-t. A hölgyek ugyanezt teszik az NB III-ban, avagy ahogy az Előre majd három hónapja, Szvorda Melinda és Sipos Katalin a hétvégén bizonyosan egyről a kettőre jut.


 

Hozzászólások: