Hajdó AttilaSztrájkra készen a bírók

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgó-szövetség elnöksége Hajdó Attilát nevezte ki a helyi játékvezetői bizottság elnökévé, és meglehet, ezzel a döntésével hosszan tartó háborúba kezdett a játékvezetői tagság soraiban helyet foglalókkal.

A helyi szövetség elnöksége a poszt megüresedése után ugyanis lehetőséget adott a bíróknak a jelölésre. Az ítészek többsége - ötvenhatan - Veres Lászlóra adta voksát, míg a másik jelölt, Hajdó Attila huszonöt szavazatot kapott. A megyei labdarúgó-szövetség elnöksége azonban figyelmen kívül hagyta a testület álláspontját, és saját hatáskörben végül Hajdót nevezte ki a megyei játékvezetői bizottság vezetőjének.

 

Mint azt Veres László, az NB-s játékvezetői keret tagja, a választáson kétharmados többséget szerző jelölt lapunknak elmondta: az ebben a formában demokratikusnak cseppet sem nevezhető folyamat teljes egészében megkerülhető lett volna, hiszen az elnökség (az alapszabály értelmében) a bírók megkérdezése nélkül is kinevezhette volna aJB vezetőjét. A megyében működő játékvezetők tekintélyes része - egészen pontosan negyvenkét bíró a százötből - ezek után úgy döntött, a hét végén nem fújja majd a sípot, azaz sztrájkol. Mondván, ha a megyei szövetség így, ők akkor pedig úgy...

 

Hozzászólások