Páldi Ede díj: Bata Lászlót díjazták

Baranya - díjak - 2024-03-01 - forrás: Forrás: - Baranya - díjak - 2024-03-01.

Baranyában elismerték a játékvezetőkvezetőket

PÁLDI EDE nevét viselő életműdíjjal,  azon játékvezetőt/játékvezetőket szeretné a Játékvezetői Bizottság elismerni, aki(k) hosszú időn keresztül szolgálták a baranyai játékvezetői közösséget, munkájukkal, kitartásukkal, emberi jellemükkel, személyiségükkel példaként szolgálhatnak a jövő játékvezetői generációjának.

A díjazott 1951.08.22-én született. A játékvezetői vizsgát 1985-ben tette le annak apropóján, hogy a fiai elkezdtek focizni és rendszeresen elégedettlenkedett a játékvezetői teljesítmények miatt, így eldöntötte, hogy ő is játékvezetőnek áll. A játékvezetői karrierjét az NB.III-ban fejeződött be 1995-ben, addigra a játékvezetői testületben betöltött szerepét már nem tudta össze egyeztetni az aktív játékvezetéssel.

Az első elnöki időszaka 1993-1997 közötti időszakra esett, Pádi Edétől vette át az elnöki tisztséget, majd a második elnöki időszaka 2003-tól 2005-ig tartott, de szeretném megjegyezni, hogy egy olyan időszakban vette át a baranyai játékvezetők irányítását, amikor is  a „belharcok” jellemezték a játékvezetői életet, Az új elnök érkezésével viszont újra a nyugalom, az épülés, fejlődés vette kezdetét. Elnöksége alatt nem az volt a meghatározó, hogy ki kit kedvel, ki kivel van jóban, ki hová tartozik, hanem személyiségéből adódóan elsősorban a nyugalom a fejlődés került előtérbe.

2004-2008 között ellátta Dr. Rákóczi István az akkori labdarúgó szövetség elnökének felkérésére a Felügyelő Bizottsági elnöki tisztséget is.

Majd azt követő időszakban Ábrahám Attila elnökségében és Czakó Dénes elnökségében is elnökségi tag volt. Az aktív játékvezetői/ellenőri/tisztségbeli feladatát 2019-ben fejezte be.

A díjazott ez mellett nem csak a játékvezetői karrierjében hanem a civil élteben is szolgálta Pécs városát. Szakmai tapasztalata, tudása révén a Pécsi Tömegközlekedési Zrt vezetői pozicíójából ment nyugdíjba, hosszú és eredményes időszak után.

A több évtizedes játékvezetői tevékenysége, vezetői tisztsége, a közösséggel szemben és irántuk érzett elkötelezettsége, szakmai felkészültsége, emberi jelleme és vezetői képessége révén építette és fejlesztette ezt a közösséget, A munkája és annak eredménye hosszú évtizedeken keresztül szolgálta az állandóságot és a fejlődés lehetőségét a közösségen belül.

Ezt a közösségünk irányába tett munkát szeretné a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság Páldi Ede díjjal elismerni és megköszönni. Az idei díjazott BATA LÁSZLÓ.

 

További játékvezetők is kiérdemeltek díjakat:

Balajti János díj: György Balázs

Kovács Nándor díj: Güldner Ádám

Büszkék vagyunk rád díj: Kreskai Tamás, Pucsli János, Varga László.

 

 



Kapcsolódó cikkek

Sikeres évnyitó vacsora

A baranya vármegyei játékvezetők március 3-án tartották meg immár hagyományos évadnyitó vacsorájukat Pécsett a Slyven Rendezvényházban.

Tovább


Hozzászólások