Benkő Imre

  • Kép forrás: nincs portr?

    Benkő Imre 1 cikk

    Született 0000-00-00
    Vármegye Baranya
    Szervezet Baranya M. Ig.


    

    Jól ment annó Baranyában

    láb - kispadon (2) - forrás: Forrás: - láb - kispadon (2).

    Régi hagyomány a baranyai labdarúgó játékvezetőknél, hogy a bajnokság kezdete előtt egy hetet edzőtáborban töltenek, ahol közösen készülnek a nyitányra.

    Az utóbbi években a megyei TSH orfűi tábora adott otthont a fekete ruhásoknak. Idén korszerűsítik az orfűi tábort, így ideiglenesen a bári ifjúsági táborra esett a választás, ahol kifogástalan körülmények között készülhettek az őszi rajtra a játékvezetők.

    Az egyhetes programban szerepelt előadás, szakmai vetélkedő, elméleti és fizikai teszt, no és természetesen labdarúmérkőzést is vívtak, ezúttal a tolnai kollégákkal.

    A futballcsatát Baranya nyerte 2:0 arányban. Ilyen nagy létszámban gen volt már edzőtáborozás - mondotta Lőcsei Ferenc, aki a táborvezető tisztét tölti be. - Kilencvenen vagyunk és ami külön öröm, hogy Pécs mellett szép számmal vannak a megye más városaiból és községeiből.

    Két előadást tartott Győri László FIFA játékvezető. Beszélt a korszerű játékvezetés elveiről valamint a piros és sárga lapok egységes alkalmazásáról.

    A játékvezetőés a partjelző együttműködéséről Kulcsár László, míg a szabadrúgásokról dr. Deák Ferenc tartott előadást. Fizikai felmérést is végeztünk. A 12 perces futásban a megyei keret egyik újonca, Kiss János teljesítette a legtöbbet, 3100 tert futott.

    A szabályokkal kapcsolatos tesztlapok között két százszázalékos is volt, az egyiket Thassy János játékvezető, a másikat Polcz László ellenőr érte el.

    Biztató a fiatalok előretörése — folytatta Bors Elemér, a JB oktatási bizottságának vezetője. — Baranyából jelenleg rom fiatal — Horváth László, Egri József és dr Rákóczi István - tagja az NB II-es keretnek.

    Az országos utánpótlás keretbe nyolcan is bekerültek a megyéből. Varga Ervin, Sárkány Ferenc, Benkő Imre, Radó zsef, Sör Lajos, Misera Zoltán, Schweier József és Tóth István már NB-s mérkőzésen partjelzőként isközreműködik és zülük többen esélyesek arra, hogy magasabb osztályba léphessenek.

    A labdarúgó játékvezetőkbari edzőtáborozásával ellátogattak a szomszéd menyék játékvezetőibizottságainak vezetői is.

    A Baranya megyei TSH vezetői is figyelemmel kísérték a felkészülést, találkoztak a játékvezetőkkel.

    Voltak problémák, viták elsősorban személyi kérdésekben a közelmúltban — mondotta Orosz Ottó, a megyei TSH elnöke az edzőtáborban. — Szerencsére rövid idő alatt rendeződtek a sorok és a megyei sportvezetés elégedett a labdarúgó játékvezetőktevékenységével.

    Örvendetes, hogy egyre több fatot hallat magáról és ez azt jelenti, megfelelő gondot fordítanak az utánpótlásra.

     

    Hozzászólások