Hol állunk? Nyitó oldal / Élvonalbeli játékvezetők / OTP Liga (2024/2025)




1 évesek lettünk

UEFA - kék mez - forrás: Forrás: - UEFA - kék mez.

Pontosan egy évvel ezelőtt, egy hasonló havas csütörtök éjszakán elindult a focibiro.hu weboldal, a következő köszöntővel:
Mi is ez a focibiro.hu? - kérdezi az Olvasó első látogatása alkalmával, s a szerkesztő örömmel sorolná, mi az amiért - szerinte - érdemes ezután nap, mint nap elolvasni játékvezetőkkel foglalkozó legújabb hírportált, de inkább nem teszi, úgy dönt, álljanak jót magukért immár a tények, s az, ami magyarázat nélkül is látható.
A napi 24 órás hírfolyam egy online portál esetében csak az alap, ezzel tehát nem is untatlak.
Miért pont az interneten kell nekünk játékvezetői újságot indítani? ? kérdezheted tőlünk.
Hát, válaszoljuk elmélázva, mert egyre többen vagyunk, akik a világhálón tájékozódunk, s egyre kevesebben lesznek, akik a hagyományos, nyomtatott újságokat vásárolják. Ráadásul egy internetes lapot nem is kell megvenni, ott van csak úgy, és ingyen olvasható. Sok minden belefér, ami például egy papírújságba nem. Mondjuk videók. Vagy rengeteg olyan oktatási anyag, útmutató, ami terjedelmi okok miatt egy nyomtatott lapból mindig kiszorul, pedig lennének, akik kíváncsiak rá.

Vagy hát itt van ez az interaktivitás is, vagy mi, ami nagy sláger mostanában. Kommentálni egy-egy eseményt vagy cikket, fórumozni, jól megmondani a véleményt, saját hírt, fotót, videót feltölteni a netre - ezt a focibiro.hu-n mind lehet és semmibe sem kerül.

Egyet már most leszögezhetünk elfogulatlanul írunk mindenről, ami a játékvezetésről szól. Rajta tartjuk a szemünket az MLSZ JB működésén, a megyei szervezetek életén. Szóval, szerintünk a játékvezetőket érdekelni fogja, ami itt történik hazánkban, s egyre többen és egyre gyakrabban látogatnak majd el hozzánk.
?


Nehéz összegezni az elmúlt egy évet, hiszen számtalan kemény kritikát fogalmaztunk meg a Vágner László nevével fémjelzett szervezettel kapcsolatban (Arany Tamás ügye, tanfolyami kampány, Convention pénzek, gagyi cuccok, érdekes küldések és keretmódosítások, személyeskedések, stílus), több száz cikket tettünk közzé a megyék életéről, a játékvezetők mindennapjairól.

Az elmúlt egy év mégis minket igazolt! Érdemes a focibiro.hu weboldalt készíteni, függetlenül attól, hogy voltak olyan személyek, akik retorziókkal és perekkel fenyegettek. Szerencsére azonban többen voltak azok a játékvezetők, akik e-mailben, telefonon, sőt személyesen is támogatásukról biztosítottak minket.

Egy biztos! A megkezdett munkát tovább folytatjuk, rajta tarjuk a szemünket az MLSZ Játékvezető Bizottság minden napjai és a megyei szervezetek életén.


Továbbra se maradj ki te se a jóból! Tarts velünk, maradj az olvasónk!

 

Hozzászólások