Bede 50 éves!

Játékvezetőkről

2015-10-16 08:02:31
Bede Ferenc |

Bede Ferenc int - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Bede Ferenc int

Bede Ferenc október 16-án ünnepli születésnapját. Bede Ferenc játékvezető életútja elég mozgalmas volt.  Íme a legfontosabb mozzanatok: 

Bede Ferenc (Szolnok, 1965. október 16.) nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása elektrotechnikai műszerész. Jelenleg Budapesten lakik.
 
Játékos pályafutása
 
A KSI-ben kezdte labdarúgó pályafutását, majd a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) ifjúsági csapatában, később az NB. III-ban játszott, a sikeresnek indult labdarúgást térdsérülés miatt kellett idő előtt befejeznie. Jellemzése Kifejezetten magas, vékony testalkatú, erős izomzata lehetővé teszi, hogy kiemelkedő futóteljesítményt nyújtson. Határozott, következetes szabályalkalmazó, jól ismeri a játékot ezért jól alkalmazza az előnyszabályt. Bünteti a sportszerűtlen magatartást, a durvaságot, az alattomosságot. Fiatalabb korában nehezen fogadta el a segítő tanácsot, esetenként egyénileg értékelte az eseményeket. Pályafutása során egyre nyugodtabban, megértőbben, több tapasztalatot felhalmozva, elfogulatlanságával járult hozzá kiegyensúlyozott tevékenységéhez.
 
Pályafutása
 
Nemzeti játékvezetés A játékvezetői vizsgát, 1985-ben a Budapest XIV. kerületi Labdarúgó Szövetség (BLSZ) Játékvezető Bizottsága előtt tette le, majd sérülést követően 1989-től végigjárva a ranglétrát, 1992-ben az NB. II-ben sípolt, 1993-ban már a BVSC - Debrecen (1:2) mérkőzésen debütált az NB. I-ben. Tizenöt esztendeje vezet mérkőzéseket az élvonalban, 2008 májusában beállította Puhl Sándor mérkőzés vezetési csúcsszámát, a 225-töt. 2010. november 27-én a Paks-Ferencváros mérkőzésen búcsúzott volna, azonban az időjárási viszonyok miatt (havazás) a Kecskemét-MTK mérkőzésen búcsúzott a 271. élvonalbeli mérkőzésével. Szuper-kupa 2008-ban a bajnokcsapat és a kupagyőztes mérkőzését, az MTK Budapest-DVSC-TEVA találkozót vezette. Nemzetközi játékvezetés
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség 1998-ban terjesztette fel a FIFA nemzetközi labdarúgó táborába. Több nemzetközi mérkőzésen vezető pozícióban tevékenykedett, vagy kísérőként, mint negyedik játékvezető biztosította a főjátékvezető tevékenységét. Sportvezetői pályafutása Technikai vezetőként munkálkodott a BKV labdarúgó csapatainál. Kitüntetései A Nemzeti Sport szakembereinek osztályzata alapján 2002/2003 bajnoki évben az Év Játékvezetője kitüntető címet kapta.
 
A tudósítók 1-től 10-ig osztályozzák a bírók teljesítményét. Az MLSZ JB ellenőreinek osztályzata alapján is az Év Játékvezetője lett.
A 2007/2008 évi értékelések figyelembevételével az MLSZ JB szakembereinek szavazatai alapján az Év Játékvezetője lett.

Sok boldogságot Feri!


Hozzászólások: