Somogy: Túl az edzőtáboron

Somogy - edzőtábor (2024) - forrás: sonline.hu Forrás: sonline.hu - Somogy - edzőtábor (2024).

Edzőtáboroztak a Somogy vármegyei játékvezetők

2024. július 27-én (szombaton) tartotta meg nyári edzőtáborát az MLSZ Somogy Vármegyei Labdarúgó Játékvezető Bizottsága, melynek létrejötte az előző évekhez hasonló módon a vármegyei igazgatóság támogatásával valósult meg. A részvétel minden aktív sporttárs számára kötelező volt, aki a 2024/25-ös őszi szezonban működni szeretne.

Ahhoz, hogy valaki játékvezetőként tevékenykedjen, sikeres fizikai és elméleti tesztet kellett teljesítenie. E két fő megmérettetés nem csak egy átlagos könnyű teszt, hanem komoly szintek és elvárások is vannak az elnökség részéről. Aki a közösség tagja, de nyaralás vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a szakmai napon, annak természetesen lehetősége van az augusztusi pótteszten teljesíteni a követelményeket.

A nap folyamán játékvezetőink színvonalas előadásokat hallgattak. Somogy vármegye kapcsolattartója a profi játékvezetők közül Andó-Szabó Sándor, aki a kéz- és karhasználat értelmezéséről tartott élménydús előadást és bemutatót. A szakmai tudnivalókat Kiss Balázs instruktor, Máyer Gábor utánpótlás csoportvezető és Bana Gergely adták át a megyében működő játékvezetőknek. Méltán jó szakembereket választottunk előadónak, hiszen ők hárman képviselik Somogyot az országos mérkőzéseken. Balogh Renáta, a Játékvezető Bizottság Titkárságának vezetője, valamint Németh Dóra alelnök a PR és a kommunikáció fontosságára hívták fel kollégáink figyelmét. Barna József, a Küldési és Ellenőrzési Albizottság tagja vázolta a játékvezetői küldés szempontjait, követelményeit, betartandó feladatait.

Rendhagyó szándékkal kapott meghívást az edzőtáborba Horváth Péter, a Nagybajom AC játékosedzője, aki a sporik és a játékosok kapcsolatáról beszélt őszintén. A külsős előadó (egyesületi oldal) bevonása igazgatósági projektelem része, amit ősszel folytatni fogunk, illetve magasabb szintre próbálunk majd emelni egy "kerekasztal" környezetben. Amennyiben további igény és lehetőség van rá mindkét közösség részéről, szeretnénk ebből a kezdeményezésből hagyományt teremteni, és közelebb hozni a futballistákat a sípmesterekhez. Egy-egy nyílt beszélgetés, eszmecsere sokat segíthet egymást partnerként kezelni később a pályán.

Az új elnök személyében Kiss Szabolcs Tibor vázolta a jövőre nézve kialakított terveket. A Játékvezető Bizottság a már meglévő és jól működő alapok mellett frissítette az ügyrendjét, a játékvezetők etikai kódexét és új stratégiát dolgozott ki minden területre. A legfőbb célkitűzés Somogy vármegye labdarúgó játékvezetésének fellendítése, a szakma megbecsülésének széles körben kivívása és az utánpótlás nevelés.

 

Hozzászólások