1000 mérkőzés marad el!

MLSZ logó nagy - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - MLSZ logó nagy.

Az MLSZ elnökségének döntése után a felelős csapatvezetők közel 1000 mérkőzést mondtak le a mostani hétvégén!

A szerdai bejelentéskor még 1.741 mérkőzést rendeztek volna szombaton és vasárnap, ez a szám pénteken délben már csak 750 lett.

Az MLSZ elnöke teljesen egyértelműen bejelentette hétfőn, hogy minden amatőr bajnokságot felfüggesztenek. Erre másnap már két igazgató lenyilatkozta, hogy folytatni kivánják a bajnokságokat, de szigorú szabályok alapján.

Érdekesség, hogy a veszprémi igazgató volt az első, aki a folytatást szorgalmazta, de a csapatok nem értettek vele egyet. Az MLSZ adatbankja alapján a megye I-es mérkőzések elmaradnak, de az alsóbb osztályban is csak néhány mérkőzést rendeznek meg.

- Az MLSZ elnöksége áttolta a felelősséget a csapatokra, ami nem volt sportszerű döntés. Tavasszal sokkal kisebb volt a veszély, akkor mégis beszüntették a bajnokságot - nyilatkozta az egyik csapatvezető. - Betarthatatlanok sajnos az előírások, így a mi osztályunkban minden csapat a halasztás mellett döntött. 

Nincsenek a játékvezetők sem könnyű helyzetben, hiszen amatőr szinten nincsen kovid szűrés és érintkezniük kell a játékosokkal a pályán. Nem lehet betartani az előírásokat nekik sem, hiszen kicsik az öltözők és a szocális helyiségek.

 

Kérjük a játékvezetőket, hogy folyamatosan kövessék a küldéseiket és saját egészségüket ne kockáztassák.Kapcsolódó cikkekHozzászólások