Százhúsz millió forintot érnek a PMFC új igazolásai

PMFC - forrás: 24.hu Forrás: 24.hu - PMFC - lelátó székek.

Legalábbis papíron, illetve a transfermarkt.de oldal szerint. 

A PMFC hivatalos honlapjára eddig felkerült tíz újonnan igazolt játékos közül hétnél szerepel piaci érték a transfermarkt.de oldalon. Ez a német internetes oldal többek között az aktív labdarúgók becsült piaci értékét és egyéb statisztikáit tartalmazza.

Az új igazolások közül az amúgy pécsi nevelés Szabó Dominik és Bohata Ádám a legfiatalabb, ők 21 évesek, a szintén hazatérő Helesfay Donát kapus pedig a legidősebb, 29 éves. 

Öt játékosnál 25 ezer euró szerepel becsült piaci értékként, Helesfaynál és Szabó Dominiknél 50 ezer, Tihanyi Olivérnél viszont 75 ezer, ezzel ő a Transfermarkt adatai szerint a klub legértékesebb igazolása. Tihanyi a Haladásnál nevelkedett és most a Szentlőrinctől került Pécsre.

A hét játékos össz értéke 375 ezer euró, azaz körülbelül 120 millió forint.

Érdemes megemlíteni, hogy a harmadosztály nem profi liga, a játékosok amatőrök, csak költségtérítést kaphatnak vagy sportszervezőként lehet nekik javadalmazást adni. Ettől függetlenül természetesen lehet és van is piaci értékük. Az említett új focistákért egyébként szinte biztosan nem fizetett a PMFC, ingyen igazolhattak a csapathoz.

A PMFC honlapján egyelőre nincsenek fent a felnőtt csapat tagjai, valószínűleg még alakul a keret a jövő vasárnapi NB III-as nyitányig.

A tíz újonnan igazolt futballista közül négyen pécsiek.

 

Hozzászólások