Nagy kihívás

Megyei játékvezetés

2006-10-20 14:07:06
Ring János | Vágner László |

Vágner László  - interjú - forrás:
Forrás: - Vágner László - interjú

Csütörtökön Bólyban tartotta ülését a Megyei Labdarúgó Szövetségek Elnöki Kollégiuma. Az MLSZ vezetőinek és 17 megyei szövetség elnökének részvételével tartott négyórás megbeszélésen a játékvezető-képzés helyzete volt az egyik legfontosabb téma.


Megyei szinten is fontos feladat a játékvezetők képzése

A baranya megyei Bólyban rendezett tanácskozáson Kisteleki István, az MLSZ elnöke és Kmety Ildikó főtitkár is részt vett. A naprendi pontok között a legnagyobb hangsúlyt a játékvezetés kapta - Vágner László, az MLSZ JB elnöke az UEFA konvencióhoz történő csatlakozásunk feltételei kapcsán tartott beszámolót a megyei vezetőknek.

– A csatlakozás részleteiről tájékoztattam az elnököket – mondta el honlapunknak Vágner László. – Az eddigi eredményekről és a következő időszak legnagyobb, a megyéket érintő feladatairól ejtettünk szót. öt pontban számoltunk be a feltételek megvalósí­tásának kérdéséről. Az első szervezési jellegű, ennek célja az, hogy szakmailag függetlenné váljunk a területi labdarúgó szövetségektől. A következő a Talent program feladatainak ellátása. A program részletei országos szinten készen állnak, most a megyéken a sor, hogy bekapcsolódjanak a tehetségek kiválasztásába. A harmadik pont az ellenőrzés kérdése. Ériási különbséget tapasztaltunk a megyék között, van, ahol nagyságrendekkel több pénzt áldoznak az ellenőrzésre, mint más területi egységekben. Meg kell vizsgálnunk ennek okát, mert fontos, hogy mindenütt biztosí­tva legyen a kellő pénzügyi háttér. A negyedik a toborzás feladata- talán ez a legégetőbb tennivaló. Be kell bizonyí­tani a magunk és az UEFA számára is, hogy mind a húsz megyében meg tudjuk tartani a kurzusokat, és növeljük a vizsgázott, gyakorlatban is működő játékvezetők számát. Az utolsó témakörben Ring János, a frissen kinevezett országos instruktor számolt be a megváltozott alapfokú játékvezetői képzés új kihí­vásairól.

Továbbképzés az MLSZ-ben

A közeljövő feladatai kapcsán Vágner László elmondta, minden megye felelősöket jelölt ki a feladatok elvégzésére, í­gy mindenhol van instruktor, utánpótlás-vezető, ellenőrzésért felelős vezető és toborzást kézben tartó személy is. "Őket november 11-én összehí­vjuk, és az országos szakági vezetők központi tájékoztatást és továbbképzést tartanak számukra az MLSZ-ben az összehangolt munka érdekében."

Ezt követően a vezetők általános helyzetértékelést tartottak, megvitatva a legégetőbb szakmai problémákat és feladatokat. Sor került az NB III-as versenybizottságok munkabeszámolójára is. A megbeszélés nagyon önkritikus, és nyí­lt hangnemben zajlott, minden megyei vezető a továbblépéshez és a fejlődéshez szükséges teendőkre összpontosí­tott


 

Hozzászólások: