Hol állunk? Nyitó oldal / Élvonalbeli játékvezetők / OTP Liga (2024/2025)




FIFA: Puhl és Márton a választott

VB - Puhl és Márton - forrás: nso.hu / 1994-04-07 Forrás: nso.hu / 1994-04-07 - VB - Puhl és Márton.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) - az Egyesült Államokban március 11 és 18 között elvégzett felmérés alapján - kijelölte a világbajnokságon közreműködő vezetőbírói és partjelzői keretet, melyben Puhl Sándor és Márton Sándor neve is szerepel. Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a 94-es futballvilágbajnokságnak.

Márton Sándor meglepettségénél csak az öröme volt nagyobb, miután felhívtuk telefonon és közöltük vele a szerkesztőségünkbe érkezett telefax tartalmát.

Bár titkon számítottam rá, hogy bekerülök a VB-keretbe, de most a hivatalos értesítés hallatán roppant boldognak érzem magam. Több, mint két hete érkeztünk haza Dallasból, ahol Cooper úr klinikáján teszteltek minket. Már ott éreztük, hogy mindketten megfeleltünk a követelményeknek, s a jelek szerint a FIFA illetékesei is így látták.

Hány jelölt közül választották ki Önöket?

Puhl Sanyinak egy kicsit nehezebb dolga volt mint nekem, hisz a huszonnégyes tékvezetői keretbe harmincadmagával pályázott. Mi partjelzők huszonöten kezdtük el a felmérést és hárman estek ki.

Miben különbözött avezetőbírók és a határbírók tesztje?

Mindkét csoport ugyanazt a munkát végezte, csupán anynyi volt a különbség, hogy nekünk a kétszáz métert nem kellett teljesíteni.

Mikor utaznak vissza Dallasba?

Néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt kell kiérkeznünk, majd két-három napos összetartás után kezdődnek a csoportküzdelmek.

Gondolom, az első mécsesen mutatott teljesítmény nagyban meghatározza majd további szereplés lehetőségét, - így van, hiszen aki a bemutatkozó mérkőzésén betlizik, nem biztos hogy lesz módja javítani. A selejtezők után egyébként lesz egy rosta, amely után a társaság felét hazaküldik. Remélem mi maradunk.

A döntőig?

Aztúl szép lenne.

Többször lengetett már Puhlnak, az összeszokottsággal nem lehet gond.

Minden rezdülését érzem a pályán Sanyinak, és úgy érzem ez kölcsönös. Az együttgondolkodással tehát nem lesz baj. Ezt a jövő héten ismét bebizonyíthatjuk, hisz a Porto-Milan BEK-meccset három Sándor vezeti. Puhl, Sziágyi és én.

Sok sikert hozzá, és azt kívánjuk, minél később térjenek majd haza az Egyesült Államokból.

 

Hozzászólások