Hol állunk? Nyitó oldal / Élvonalbeli játékvezetők / OTP Liga (2024/2025)




Takács Ákos felkerült az NB. II-es keretbe

NB. II-es tábor (2024-07-18) - forrás: szabolcsjb.hu Forrás: szabolcsjb.hu - NB. II-es tábor (2024-07-18).

Az elmúlt napokban - 2024. július 14-17. között - Telkiben tartotta az MLSZ Játékvezető Bizottsága a 2024/2025-ös bajnokságra készülve az NB I-II. játékvezetői keretek részére a felkészítő edzőtábort. A táborban a tesztek teljesítése mellett több témában került sor videók feldolgozására, szakmai iránymutatások megismerésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét öt fő képviselte a táborban: Karakó Ferenc élvonalbeli játékvezető, Kulcsár Judit FIFA-asszisztens, Takács János NB II-es ellenőr, Szilágyi Norbert NB II-es asszisztens, valamint meghívottként Takács Ákos is részese volt a képzésnek.

A tábor zárásaként Hanacsek Attila elnök tájékoztatta a keretek tagjait az bajnokságban elvártakról, valamint a keretekben történt változásokról. Ezek között bejelentésre került, hogy a 2024/2025 őszi szezontól Takács Ákos az NB II-es játékvezetői keretbe kerül.


Takács Ákos 2014-ben, 16 évesen tett játékvezetői vizsgát Nyíregyházán. A megyei osztályokban szerzett tapasztalatai után 2018 nyarán került az NB III-as játékvezetői keretbe. 2021-ben felvételt nyert az MLSZ JB Haladó Akadémiájára, ahol tovább tudta mélyíteni szakmai tudását. Hat éven keresztül a harmadosztályban (és a futsal NB I-es keretben) szerzett jelentős rutint, több mint 150 NB III-as mérkőzés után ősztől már eggyel magasabb osztályban, a Merkantil Bank Ligában vezethet mérkőzést.

Ákos édesapja, Attila is hosszú évekig volt az országos keret tagja asszisztensként, nagybátyja, Takács János pedig NB I-es játékvezetőként öregbítette a szabolcsi játékvezetők hírnevét.

 

Hozzászólások