Hol állunk? Nyitó oldal / Élvonalbeli játékvezetők / OTP Liga (2024/2025)




Sovány Liza felkerült az élvonalba

Sovány Liza - forrás: hbjb.hu Forrás: hbjb.hu - Sovány Liza.

Beérik a munka gyümölcse, Sovány Liza az NB I-ben folytathatja a 2024/25-ös bajnoki évadban.

Júliusban rendezte az MLSZ az országos játékvezetői táborát a férfi NB III-as és a női NB II-es keret számára. Ezen az edzőtáboron érte Sovány Lizát az a nagy megtiszteltetés, hogy a női NB I-be léptették elő a Játékvezetői Bizottság vezetői.

Liza még 2020-ban végezte el az alapfokú játékvezetői tanfolyamot. Ekkor még aktívan játszott, többek között nem csak többszörös NB I-es bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát, hanem háromszoros magyar válogatottnak is.

Liza tudatosan készült a játékvezetői pályáján, amelyen szépen lépkedett a ranglétrán. Két évvel ezelőtt, 2022. márciusában került fel az országos, női NB II-es keretbe, ahol azóta 46 felnőtt mérkőzést vezethetett le, illetve 6 Magyar Kupa mérkőzésen is érdekelt volt. Ezen kívül a Hajdú-Bihar megyei II. osztályú férfi bajnokságban is bemutatkozhatott, ahol több mint egy évtized után vezethetett újra női játékvezető.

A tavasz folyamán debütálhatott a női NB I-ben, összesen három mérkőzést kapott a legmagasabb hazai osztályban, amelyen ellenőrök figyelték és értékelték a munkáját. Ennek elismeréseként kerülhetett fel Liza az NB I-be 2024. nyarán.

Borzalmasan jól esett és nagyon örültem neki, mert végre beérett a sok-sok munka! Tudatosan készültem rá, igyekeztem minden mérkőzést úgy vezetni, hogy a szezon végén elégedett lehessek és eljátszhassak azzal a gondolattal, hogy a nyári edzőtáborban felkerülök a női NB I-es keretbe – nyilatkozta Sovány Liza a HBJB.hu-nak.

Hajdú-Bihar vármegye Játékvezetői Bizottsága ezúttal is gratulál Sovány Lizának és rendkívül tartalmas, hosszú karriert kívánunk neki az NB I-ben, vagy akár még ezen túl is.

 

Hozzászólások