XV. Sípmester Fesztivál következik

Sipmester Fesztivál - Hanacsek - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Sipmester Fesztivál - Hanacsek.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság és annak Játékvezető Bizottságának szervezésében 2020. január 4-én és 5-én Budapesten a Ludovika Sportcsarnokban kerül megrendezésre a XV. Sípmester Fesztivál.

A tornán a 19 megye és Budapest játékvezető-válogatottja méri össze erejét teremlabdarúgásban. A hagyománynak számító tornát először Fejér megye rendezte meg Dunaújvárosban, és az első győztes Bács-Kiskun megye válogatottja lett. A rekordbajnok viszont Budapest, amely 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban és 2016-ban is megnyerte a játékvezetők tornáját.

A tornán az országos kerethez tartozó és ahhoz legközelebb álló játékvezetők vesznek részt a csapatokban.

Az első napon négy 5 darabos csoportban küzdenek meg egymással a csapatok, míg a helyosztókra vasárnap kerül sor.

Minden csoport 1–2. helyezett csapata kerül a felsőházba, míg a 3–5. helyezettek az alsóházban folytatják a küzdelmeket a vasárnapi napon.

A felsőházba jutott nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket a helyezések eldöntéséért. Szombat este a gálavacsorán nyilvános sorsoláson tudják meg a felsőházi csapatok, hogy másnap mikor és kivel kell mérkőzniük. Csoportjában 1. helyen végzett együttes egy a csoportban második helyezett csapattal találkozik. Azonos csoportban szerepelt csapatok nem kerülhetnek össze. Az alsóházban a csoportok utolsó (5.) helyezett csapatai küzdenek meg egymással a 17-20. helyért, 4. helyezett csapatok a 13-16. helyért, a 3. helyen végzett csapatok pedig a 9-12. helyért folytatják a küzdelmeket a helyezések eldöntéséért.

A vasárnapi programot egy gálamérkőzés is színesíti, az MLSZ válogatott az Újságírók válogatottjával mérkőzik meg.Kapcsolódó cikkekHozzászólások