Pesten is készülnek

Sípmester Fesztivál - főkép 2024 - forrás: Forrás: - Sípmester Fesztivál - főkép 2024.

Íme a pestiek kerete a Sípmester fesztiválra 2024-ben Veszprém vármegye lesz a helyszíne a 17. Országos Sípmester Fesztivál kispályás labdarúgótornának, ahol mind a húsz területi igazgatóság – a tizenkilenc vármegye és a főváros – játékvezető-válogatottja megmutathatja e szép játékból való gyakorlati felkészültségét. A Pest vármegyei sporik pénteken indulnak útnak, szombaton pedig – akárcsak vetélytársaik – négy csoportmérkőzésen vívhatják ki a vasárnapi felsőházba jutást. Tavaly ez Szegeden – hosszú évek után először – sikerült nekik, akkor végül az ötödik helyen végeztek.

Idén kereken tíz esztendeje annak, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság – Budakalászon és Szentendrén – adott otthont ennek a hagyományos (akkor kilencedik alkalommal megrendezett) és patinás sorozatnak, sőt: elsőként Pest megyének sikerült az a bravúr, hogy rendezőként meg is nyerje a tornát. (Ez aztán 2017-ben Vas megyének is sikerült, azóta senki másnak).

2014. január 12-én máig felejthetetlen fináléban az ősi rivális Budapesti játékvezető-válogatott ellen Oláh Gábor két remekbe szabott találatával győzött Pest megye 2–0-ra.

Edzőmérkőzés után a Pest vármegyei játékvezető-válogatott

Szűkebb pátriánk játékvezető-válogatottja az idei sorozatra Jakab Árpád, az MLSZ Pest vármegyei játékvezetői bizottsága alelnökének irányításával november végen kezdte meg a felkészülést. Ennek kapcsán magát a „játékos-edzőt” kérdezte honlapunk, aki az alábbiakat mondta el:
– Összesen öt alkalommal találkozott a bővebb keret, 1-1 edzőmérkőzést játszottunk Komárom-Esztergom, valamint Fejér vármegyei sportbarátainkkal. Idén az Országos Sípmester Fesztiválra – a korábbi évektől eltérően – több futsalszabály is bekerült a versenykiírásba, amelyekre igyekeztünk felkészülni. Együttesünk nagy részét országos és vármegyei I. osztályú kerettag játékvezetők alkotják, azonban sikerült három fiatal talent-játékvezetőt is beépítenünk a csapatba. Tavaly a felsőházba jutottunk és végül az 5. helyen végeztünk, idén hasonló célokkal vágunk neki a viadalnak. Bár kétnapos labdarúgótornáról beszélünk és szeretnénk a legjobb eredményt elérni, azonban ez a rendezvény a játékvezetők közötti sportbarátságok ápolásáról is szól, hiszen évente ez az egy alkalmunk van arra, hogy az ország minden szegletéből találkozhassanak egymással a vármegyei játékvezető kollégák.

– Az edző a pályáról vagy csak a kispadról irányítja majd a Pest vármegyei „labdarúgó-játékvezetőket”?
– Mivel tavaly nyáron volt egy komolyabb vádlisérülésem, inkább nem kockáztatok, maradok a pálya szélén és onnan próbálok meg segíteni a fiúknak.

– Kik szorítanak majd a helyszínen az együttesnek?
– Úgy tudom, hogy Benkő Tamás területi igazgató szokásához híven idén is kíváncsi a csapat szereplésére, sőt a vasárnapi gálameccsen ezúttal is pályára fog lépni. Székely Ferenc elnök és Oláh Gábor elnökségi tag ezúttal nem tud a csapattal utazni, de az eredményeket természetesen folyamatosan figyelemmel követik majd. Liebhardt András futsaljátékvezető és -küldő kollégánk egészségügyi problémák miatt nem tarthat velünk, neki a csapat nevében ezúton is jobbulást kívánok.

 

Az idei Pest vármegyei játékvezető-válogatott delegációját az alábbi személyek alkotják:
Kapusok:
 Muhari Gergő, Sinkovicz Dániel, Tóth Szabolcs.
Mezőnyjátékosok: Gindl Szabolcs, Jakab Árpád, Kveták Vilmos, Mákos Márk, Németh Gergely, Pálfi Bence, Porkoláb Ferenc, Székely Benedek, Tusa Zoltán.
Kísérők: Tamási Patrik (a tornára jelölt NB I-es futsaljátékvezető), Jakab Renáta, Varga András.

 

Pest vármegye az A-csoport tagja, ellenfelei a házigazda Veszprém, valamint Fejér, Heves és Tolna vármegye gárdája. A kvintett Veszprémben a Március 15. úti sportcsarnokban vívja csoportmérkőzéseit.

A mieink szombati (2024. január 6.) programja, 9:40: Pest – Tolna; 11:20: Veszprém – Pest; 13:00: Heves – Pest; 14:40: Pest – Fejér.

 

A címvédő Békés vármegye a C-csoportba került Baranya, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala vármegye társaságában.

 

Hozzászólások