Baranya: fontos a jó szereplés

Sípmester - Baranya (2019.01.06) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Sípmester - Baranya (2019.01.06).

Utoljára 2020-ban került megrendezésre a Sípmester Fesztivál Budapesten a Ludovika Arénában. Sajnálatos módon a pandémiás helyzet nem tette lehetővé az utóbbi 2 évben ennek a remek hagyománynak a folytatását, de most januárban ismét összemérik erejüket a sípmesterek.

Csongrád-Csanád megye gőzerővel készül a rendezésre, méltó házigazdái szeretnének lenni a XVI. Sípmester Fesztiválnak, ahol a 19 megye, illetve Budapest játékvezetői válogatottja méri össze labdarúgó tudását.
Ennek érdekében már több hónapja elindultak az előkészületek, a szervező csapat éjt nappallá téve azon fáradozik, hogy a Szegedre látogató vendégek egy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak. Számtalan újdonsággal is készülnek a kétnapos torna során, de erről – egyelőre – nem szerettek volna nyilatkozni az érintettek.

A torna 2023. január 7-8-án kerül lebonyolításra a nemrég átadott, csodálatos – 8346 néző befogadására alkalmas – Pick Arénában. Különlegesség, hogy a felek két – közvetlen egymás mellett felállított – játéktéren mérik majd össze tudásukat.
A legtöbb csapat már pénteken megérkezik a helyszínre annak érdekében, hogy másnap – a csoportküzdelmek során – kipihenten vághassanak neki a mérkőzéseknek.

Baranyát az alábbi játékvezetők képviselik:

JátékosokCsátity Dusán, György Balázs, Güldner Ádám, Horváth György, Horváth Patrik, Laki Fülöp, Maml Zoltán, Mehringer Csaba, Nagy Norbert, Szkrajcsics Péter, Sáfárik Patrik, Véghelyi Zoltán

Stábtagok: Ábrahám Attila, Nagy Zsolt

Megyei delegált játékvezető: Resch András

A 20 csapatos mezőny tagjai 4 db 5 fős csoportban mérkőznek meg egymással. Az első két helyezett vasárnap a felsőházban szerepel, a többiek pedig az alsóházban küzdenek meg a 9-20. hely valamelyikéért.
Szombat este a Szent Gellért Fórum látja vendégül a sporikat egy Gálavacsora keretein belül, ahol – többek között – kisorsolásra kerülnek a felsőház párosításai. Ez az esemény remek lehetőség arra, hogy a rég nem látott ismerősök újra köszöntsék egymást, valamint hogy új barátságok alakuljanak ki a zenés-táncos mulatság során.
Vasárnap folytatódnak a küzdelmek, eldől, hogy ki milyen eredménnyel zárja a kétnapos tornát.

A bronzmérkőzés, valamint a döntő előtt – a szokásoknak megfelelően – egy gálamérkőzés színesíti a programot. A résztvevőket – egyelőre – még homály fedi, a szervezők szeretnék, ha ez meglepetés lenne.

Az egész Csongrád-Csanád megyei játékvezetői társadalom, valamint az Igazgatóság szívén viseli az esemény sorsát, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ebben a nem könnyű gazdasági helyzetben olyan élménnyel gazdagítsák a résztvevőket, amire még évek múltán is szívesen emlékeznek vissza.
Az ilyen jellegű események kapcsán sokszor elhangzik, hogy az eredmény másodlagos, de erre a fesztiválsorozatra ez hatványozottan igaz. Persze, mindenki szeretné megtörni Bács-Kiskun megye hegemóniáját (az elmúlt 3 alkalommal ők bizonyultak a legjobbnak), de a jókedv, az élmények ennél fontosabbak.

HAJRÁ BARANYA!

 

Hozzászólások