Hétvégén Sípmester Fesztivál

Síp - forrás: Forrás: - Síp.

Az előttünk álló hétvégén Veszprém biztosít otthont a XVII. Sípmester Fesztiválnak, amelynek keretein belül négyszáz labdarúgó-játékvezető mérheti össze tudását a játéktéren. A mérkőzéseket a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnáziumban rendezik, az esemény ingyenesen látogatható.

A komoly hagyományoknak örvendő tornát idén a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Veszprém Vármegyei Igazgatósága és a Veszprém Vármegyei Játékvezetői Bizottság rendezi. Finta Péter, a szervezet helyi vezetője megkeresésünkre elmondta, nagy öröm számukra, hogy vendégül láthatják hazánk játékvezetőit a királynék városában.

A sípmesterség nem csak egy szakma, sokkalta inkább életérzés a labdarúgás szolgálatában. Keserédes hivatás, amely amennyi szépséget, annyi küzdelmet is takar magában. Megannyi emléket, baráti kapcsolatokat és felhőtlen kikapcsolódást kívánunk a játékvezetőknek. Győzzön a legjobb!

– hangsúlyozta Finta.

Sípmester Fesztivált rendeznek Veszprémben (fotó: illusztráció)

A 19 vármegye és Budapest játékvezető-válogatottja szombaton négy darab ötcsapatos csoportban kezdi meg a küzdelmeket, majd másnap a helyosztó mérkőzések következnek. A csoportból az első két alakulat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Szombaton 8.00 órától kezdődnek a mérkőzések, míg vasárnap 9.00 órakor indul útnak a labda. A mérkőzések párhuzamosan két pályán zajlanak: a Március 15. utcai sportcsarnokban és a Vetési Albert Gimnáziumban.

Vasárnap 13.30-tól rendezik a bronzmeccset, 15 órakor pedig a fináléval zárul az esemény; ezt megelőzően 14 órakor gálamérkőzés keretében összecsap a Veszprém Vármegyei Igazgatóság együttese az MLSZ SE csapatával.

 

Hozzászólások