Tolna: számunkra szép siker a negyedik hely!

érem - forrás: Forrás: - érem.

A Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei JB rendezte idén, a VI. Országos Sípmester Fesztivált (leánykori nevén: 20 megye tornája), Nyíregyházán, 2010. december 11-én és 12-én. A Tolna megyei JB 4 fő vezetővel, 15 játékossal és 1 játékvezetővel utazott a rendezvényre és eddigi legjobb eredményét érte el ? a negyedik helyen végzett. (A korábbi több 19-dik, egyszer 20-dik és a tavalyi 11-dik hely után ez komoly fegyvertény!)

 


A selejtezők szombaton négy ötös csoportban zajlottak, mi a sorsolásnál a C jelű ötösbe kerültünk. Szoros meccsel nyitottunk, jó barátunk, Bács-Kiskun ellen, hátrányból fordítva, 2-1 arányban győzelemmel. Nógrádot simán vertük, 2-0 lett a vége, majd Borsod következett, változatos derbin 2-2 után az utolsó pillanatban őket is begyűrtük, 3-2 arányban nyertünk, ezzel meg is volt a csoportelsőség, hiszen az ellenfelek körbeverték egymást. Ezeken a meccseken Kovácsi Ferenc mesteredző a következő összeállításban küldte pályára a csapatot: Verbászi Patrik - Rákosi Tamás, Farkas Ferenc - Szabó Péter (Lengyel Sándor), Bíró Roland (Minker Norbert) - Hosnyánszki Zsolt. Az utolsó, Csongrád elleni, számunkra már tét nélküli meccsen mindenki lehetőséget kapott, így pályára léphetett Knap Zoltán, Sóthy András, Kis Zoltán, Éreth Attila, Mihálovics Lajos, Száraz Ferenc és Vincze István is. Hosi természetesen nem pihenhetett, hiszen számára a gólkirályi cím is fontos célkitűzés volt. Kikaptunk ugyan 4-2-re, de Hosi kettőt vágott, így már 7 gólt jegyzett. Minker és Lengyel a 1-1 góllal iratkozott fel a csoportmeccseken a listára.

 



Vasárnap reggel minden úgy folytatódott, ahogy a szombati nap után vártuk. A nyolc között, az egyenes kiesési szakaszban három pazar Hosi góllal kezdtünk Győr ellen. A végén cseresorunk kapott ugyan egyet, de ettől függetlenül az eredmény már az elődöntőt jelentette. Heves ellen is volt esélyünk, de egy szöglet után szerencsétlenül a kapunkba pattanó labda eldöntötte a meccset, muszáj volt kinyílnunk és kaptunk még egyet a későbbi győztestől. A bronzmeccsen kissé csalódottan léptünk pályára Fejér ellen, sérülések és cserék után egy négyessel terhelték meg Arany Tamás fiai a hálónkat. Ezzel együtt remek teljesítményt könyvelhettünk el a tornán, és biztos lesz ez még (jövőre) szebb is! A gólkirály tavalyi sikere után újra Hosnyánszki Zsolt lett 10 találattal.

 

Játékvezetőként Sörös Julcsi - párban Bács megyei kollégánkkal, Eke Lászlóval - hat meccset vezetett, közmegelégedésre. Szép siker, jó hangulat - foglalhatjuk össze a Fesztivál eseményeit Tolna megyei szempontból!

 

Hozzászólások