Ember, küzdve küzdj és bízva bízzál..

Zala megye (2017) - forrás: zalasport.hu Forrás: zalasport.hu - Zala megye (2017).

Hagyományos országos játékvezető tornára utazott a zalai labdarúgó játékvezetők válogatottja. Nagyon kemény és kifejezetten sportszerű versenykiírás értelmében, nem a legerősebb összeállításban keltünk útra a Mecsek aljára - válaszolt megkeresésünkre Balázsi Mihály a zalai játékvezetői bizottság elnöke. 


- A leadott névsorban csak országos játékvezetők, illetve megyei első osztályban legalább négy mérkőzésen szerepelt kollégák léphettek pályára, akik természetesen nem lehettek igazolt labdarúgók a jelenleg is folyó  bajnokságban. Természetesen és maximálisan megértve a Zalai Országos játékvezetők közül is jelezték, hogy sérüléstől félve nem kívánnak "tündökölni" a parketten. Igaz ez más megyékben nem igazán okozott problémát, de észérveket mindig el tudtam fogadni.Ennek ellenére köszönet: Kulcsár Daninak, Kubicsek Máténak, Molnár Attilának, akik nem ijedtek meg a feladattól Országos kerettagságuk függvényében.


Pénteken megérkezve, szombat reggel kezdtük a megmérettetést, két nagyon sima "zakóval", ahonnan hatalmas akarattal és tartással, két győzelemmel a 9-12. helyért csatározhattunk vasárnap. Annak fényében, hogy az utóbbi két évben csont nélkül a 16. helyen végeztünk.

 

balazsi mihaly

                                                                       Képen: Erős Gábor, Balázsi Mihály és Kassai Viktor.


Nagyon sikeres szombat estét és éjszakát követően, vasárnap, a szombat esti "lázzal" ismét vereséggel kezdve, majd utolsó mérkőzésen felszabadult, jó játékkal diadalmaskodtunk egy nagyon jó erőkből álló "Nyírségiek" felett. A 20 csapatos mezőnyben így a 11. helyen végeztünk, amely jelenállás szerint reális. Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy az elmúlt rövid múltban, lasszóval kellett ezen rendezvényekre játékvezetőket felkérni, most pedig végre, már alapnak vették a nevezettek a meghívást. 

zalai sipmesterek



Sportdiplomáciai sikernek tekintem, hogy a döntőn zalai játékvezető tevékenykedett, Stárics Roland személyében.
Zalai házi gólkirály pedig Kubicsek Máté lett hat találattal.Úgy gondolom, nagyon jó csapat-összekovácsoló hétvégén vagyunk túl, ahol a "fiúkról" csak nagybetűs elismeréssel tudok szólni.



Köszönet a Zala megyei Igazgatóságnak, azon belül Józsi György Igazgató úrnak, "luxus" körülmények biztosításához.
Gratulálok a Baranya megyei Igazgatóságnak és Játékvezetői Bizottságnak, Támogatóknak, minden résztvevőknek a hibátlan és profi szervezéshez...
Jövőre Miskolcon már acélosabb és markáns csapattal egyszámjegyű helyezésről tudok beszámolni.... 


Üdvüzlettel: Balázsi Mihály.

 

Hozzászólások